• ITP

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        10 éve diagnosztizálták nálam az ITP-t. Szteroid adása után gyors emelkedés volt tapasztaéható, majd a medrol elhagyása után visszaesett a szám 50-70 ezer közé. gyógyszer szedése nélkül most az utóbbi 2 évben 150-170 ezer között van. A kérdésem az, hogy ez végleges gyógyulás vagy csak átmeneti? Válaszát köszönöm.

        Dr. Váróczy László PhD válasza a ITP témában

        Kedves Érdeklődő! Sajnos a kérdésére nem lehet egyértelmű választ adni. Az ITP bizonyos esetekben nyomtalanul "elmúlik", más betegeknél viszont akár hosszú évek elteltével is kiújul, melyet valamilyen külső hatás, például fertőzés vagy gyógyszerszedés provokálhat. Semmilyen vizsgáló eljárás nem létezik arra, hogy megállapítsák: Ön melyik csoportba tartozik. Csak remélem és kívánom Önnek, hogy a szerencsés gyógyultak közé tartozzon!


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 05., 22:38; Megválaszolva: 2011. február 07., 20:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés