• ITP-kevés vérlemezke,esélyek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő Kisfiam 9 éves,tavaly októberben diagnosztizáltak nála ITP-ét jóval a normál értékeke alatt kerültünk korházba(tünetek,apró bevérzés tűszúrásnyi pontok kék -zöld mindenhol)5000 volt a vérlemezke száma...1 hét korházi kezelés, infúzíó,csontvelő vizsg.medrol,nagyon gyorsan reagált mindenre az eredmények jók voltak 1 hónapig szedett medrolt utánna mindig a normál érték között volt a vérlemezke szám)egyre ritkábban jártunk kontrollra 1-2-3 majd 4-havonta jártunk egészen November 26-ig ugyanis a vérlemezke száma csökkent 51000-re, kérdesem, ez lehetséges, hogy valami vírus húzta ennyire le neki?Nem kellett maradnunk és egyenlőre nem is kaptunk semmi gyogyit de nagyon megijedtünk...miért??miért lett neki megint rossz az eredmény 2-hét múlva újra várnak és már most félek, hogy minden kezdődik elölről. 1évig teljesen jól volt most is alig van rajta pötty, mit is tehetnénk, hogy emeljük a tromboicitákat? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Anna válasza a itp témában

        Kedves Édesanya! Fertőzés kapcsán eshet a vérlemezke szám, főleg, ha valaki erre "hajlamos". Az Ön gyermekénél is ez az egyik lehetséges ok.(Gyakran látjuk, hogy gyermekkorban az ITP valamilyen megelőző fertőzés után jelentkezik) A betegek kisebb hányadában előfordul, hogy az ITP "visszatér", de az esetek nagy részében gyógyszerrel jól kezelhető!


        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 01., 09:57; Megválaszolva: 2010. december 13., 17:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés