ITP minden kezelés hatástalan

Tisztelt Dr Úr/Drnő! Az ITP nevű betegségről szeretnék kérdezni.Barátnőm ezzel küszködik, /gyógyszer-mellékhatás/, de sajnos a kezelés teljesen hatástalan((szó szerint értendő)). A Szt.László kórházban kezelik. Szeretném tudni, van-e valami segítség, mert most teljesen kilátástalan a helyzete. Van-e esetleg jobb külföldi módszer, mint az itteni? Köszönöm válaszát, V. Éva

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a ITP témában

Tisztelt Érdeklődő! Sajnos a leveléből nem derül ki, hogy a barátnője eddig milyen kezelést kapott, így csak általánosságban tudok válaszolni. Az ITP kezelésében az elsőként választandó módszer a szteroid terápia, ha az nem használ, jönnek az alternatív módszerek: lépkivétel, intravénás immunglobulin, rituximab, romiplostim. Az említett módszerek mindegyike elérhető Magyarországon, bár az utóbbi két készítmény finanszírozása nem egészen megoldott...

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2010. augusztus 18., 16:42; Megválaszolva: 2010. augusztus 22., 22:03
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Nagy lehet a baj? 2.
Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi...
Hajas sejtes leukémia és oltás
Laboreredmény
Nagy lehet a baj?