Heterozigóta

Kedves Doktor Úr/Nő! 25éves vagyok, és tavaly nyáron volt egy mélyvénás trombózisom.Pár hete megcsináltattam a genetikai vizsgálatot, és ez lett az eredmény: Normál, vad típus Leiden mutáció:heterozigóta alvadási faktor:143, 3% Az lenne a kérdésem, hogy ennek tudatában akkor egész életemben kell szednem vérhígítót(most még Syncumart szedek), vagy esetleg "csak" egy majdani terhesség alatt kell szúrnom az injekciót? Köszönöm előre is válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza a Leiden-mutáció témában

Kedves Érdeklődő! A Leiden heterozigóta status mérsékelt rizikónak számít a mélyvénás thrombosis szempontjából, így ha egyéb veszélyzetető tényező nem áll fenn, 1 év után abbahagyható a Syncumar szedése. Viszont, ha az Ön életében átmenetileg más trombózist fokozó rizikófaktorok jelentkeznek (pl. terhesség, műtét, csonttörés), mindenképp célszerű megelőző célzattal vérhígító kezelést alkalmazni, mely ebben az esetben inkább az LMWH injekciót jelenti.

Kérdés: 2010. augusztus 06., 11:51; Megválaszolva: 2010. augusztus 07., 17:55
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Limfocita alacsony száma
Nagy lehet a baj? 2.
Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi...
Hajas sejtes leukémia és oltás
Laboreredmény