• Vashiány

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr! Három éve - szülésem után - végbéltályoggal műtöttek, mely sajnos makacs sipoly-betegséggé alakult át. Személyemnél a Crohn-betegséget kizárták, az elvégzett vizsgálatok alapján emésztőszervi betegséget nem diagnosztizáltak. Jelenleg a sipoly lazán befonalazott, folyamatosan ürül, ritkán fáj, igazándiból csak a váladékozása kellemetlen. Szerencsétlen elhelyezkedése miatt (patkó-sipoly a végbél körül) gyógyítása nehézkes. Sajnos a sipoly velejárójaként a vérsüllyedésem általában magasabb a normál értéknél, és a vasszintem is fokozatosan csökken. A legutóbbi laborvizsgálatkor 3,2 volt, a minimális 14 helyett. Gyógyszerekre nem igazán reagál a szervezetem, fél éves átmeneti javulást a Ferrlecit injekció hozott. Vérezni a sipoly nagyon ritkán szokott, akkor is elenyésző mértékben. Okozhatja-e a vashiányt a sipoly? Egyéb laboreredményeim általában a normál tartományon belüliek, ugyanis szintén szülés utáni tüdőembólia miatt folyamatosan járok vérvételre és három havonta teljes nagylabor vizsgálatra.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a vashiány témában

        Tisztelt Kérdező! A krónikus gyulladásos folyamat okozhat vashiányt. Mindenképpen szükséges a táplálkozás áttekintése, hiszen könnyen elképzelhető, hogy a vashiány hátterében az áll, hogy a megemelkedett igényt a táplálék nem fedezi. Amennyiben a vérkép rendben van aggodalomra semmi ok.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 21., 12:38; Megválaszolva: 2010. július 23., 08:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés