• Vas felszívódás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Mi lehet annak az oka, ha az FE 4,0 mikromol/l és emellett a transzferrin szint pedig 420 mg/dl? Az elmúlt 2 hétben Béres cseppet szedett, nem állapotos, nincs egyéb betegsége, jelenleg egy kissé meg van fázva de ez kezelés alatt és a HGB (9,5 g/dl) illetve a HCT (31,4%) is alacsony. Plussz a MCV ált .vvt térf. 73,5 fl és a MCHC vvt ált. hgb konc. pedig 30,3 g/dl. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Zsss

        Dr. Váróczy László PhD válasza a vas témában

        Tisztelt Érdeklődő! A leletek egyértelműen vashiányos vérszegénységre utalnak. Egy 29 éves nő esetében elsősorban a bővebb menstruációs vérzés lehet a háttérben, így nőgyógyászati vizsgálat indokolt, annak negativitása esetén pedig érdemes gasztroenterológushoz (gyomor-bél specialistához) is elmenni.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 17., 00:23; Megválaszolva: 2010. július 21., 09:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés