Laboreredmények, vas

Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Férjem laboreredményében az alábbi értékek után szeretnék érdeklődni: Vas 10, 7 Transzferrin 2, 6 Transzferrin telitettség 16, Hemoglobin 0, 46, Hematokrit 86, 8 neutrofil 4, 02, limfocyta 3, 33, monocyta 0, 9, eozinofil 0, 11, bazofil 0, 02,, neutrofil 47, 8, limfocyta 39, 6, monocyta 11, 1, eozinofil 1, 3 bazofi 0, 2 mire utalhat az alacsony vas, és hozzá tartozó értékek? teljesen egészséges, nem iszik, nem doháznyzik, vérnyomása tökéletes, sajnos nagyon fejfájós (heti 2-3 alkalommal) flector port szed a fejfájására. köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Anna válasza a vérkép témában

Kedves Kérdező! A megküldött laborértékek nem teljesek, szerintem valahol elcsúsztak (Hgb:0, 46? ). Tájékoztatásképpen küldöm a felnőttkori referencia tartományokat: http://www.kbmpi.hu/diagnosztika/vizsgalatok/reftart2.html Szénhidrát deficiens transzferrin % <2, 5 % Szénhidrát deficiens transzferrin koncentráció 28, 1-76, 0 mg/L Szolubilis transzferrin receptor 0, 85-2, 3 mg/L Totál transzferrin 2, 0-3, 6 g/L Transzferrin szaturáció 16-45 % Vas férfi:10, 6-28, 3 µmol/L; nő:6, 6-26 µmol/L Fehérvérsejt szám 4, 8-10, 8 G/L Vörösvértest szám nő: 4, 2-5, 4 T/L ; férfi: 4, 7-6, 1 T/L Hemoglobin nő: 120-160 g/L ; férfi: 135-170 g/L Hematokrit nő: 0, 36-0, 48; férfi: 0, 40-0, 52 MCV 80-99 fL MCH 27-31pg MCHC 305-355 g/L RDW% 11, 5-14, 5 % RDW-SD 37-54 fL Thrombocyta szám 150-400 G/L MPV 7, 2-11, 1 fL PDW 9-13 fL P-LCR 13-43 % Neutrophil% 40-74 % Lymphocita% 19-41 % Monocyta% 3, 4-9 % Eosinophil% 0, 1-5 % Basophil% 0, 1-1, 5 % Közepes méretű sejtek% 3, 6-14, 5% Reticulocyta% 0, 8-2, 2 % Nagy festetlen sejtek% 0-4 % A megküldött paraméterek mellett szükség lenne más laborértékek ismeretére (vvt, retikulocyta%, MCV, MCH, MCHC, teljes vaspanel-ferritin is!, LDH, bilirubin, stb.), és persze jó volna tudni milyen volt ez az érték korábban. A megküldött laborértékek alapján felmerül enyhe/látens vashiány, ami okozhatja a férje fejfájását! Emellett a fejfájás hátterében más kórok is állhat, emiatt kivizsgálás szükséges (belgyógyász, neurológus, szemész)! Fontos tudni, hogy a túlzott fájdalomcsillapító fogyasztás egy idő után fejfájást okoz! Javaslom, hogy forduljon kivizsgálás céljából orvoshoz!

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2010. július 05., 08:00; Megválaszolva: 2010. augusztus 19., 12:01
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboreredmények értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi leletek értelmezésével kapcsolatban kérném a segítségét: Fvs 3,9 (4,4-11,3), limfocita 43% (25-40%), neutrofil gran...
K vitamin szedése
Kedves Ujj Zsófia Ágnes! Leiden - mutáció esetén K1(990mcg), K2(10mcg) vitamin-tartalmú étrendkiegészítő szedése nem okozhat-e problémát, a...
Vérszegénység oka
Tisztelt Doktornő! 4 éve vas értékem nagyon alacsony 3,5 emellett több érték is alacsonyabb vörösvértest 4,19 Hemoglobin 112,0 Hematokrit 0,34...
Limfocita alacsony száma
Tisztelt Doktornő! Kérem legyen a segítségemre. Egy éve melldaganat miatt sugárkezelésben részesültem. Sajnos a fehérvérsejt számom azóta sem...
Nagy lehet a baj? 2.
Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm a múltkori gyors válaszát. Én kérdeztem az Mds-el kapcsolatban. Ma vérvételem volt és szerencsére az...