• Más megoldás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jónapot! 2003 óta kezelnek hodgkin kórral ami az akkori kezelések után elmúlt.2008 nyarán azonban ismét visszajött.Ismét kezeléseket kaptam majd össejtgyüjtést végeztek.Idén januárban sehol nem vilt megnagyobbodott nyirokcsomóm de kb 1 hónapja ismét észre vetem.Mindenképp az őssejt transzplantációt javasolják de én nagyon tartok ettől az utánna lévő tortura és kockázat miatt. Azt szeretném kétdezni hogy tényleg ez az egyetlen módja a gyógyulásnak vagy van más lehetősig is? Előre is köszönöm!

        Dr. Váróczy László PhD válasza a Hodgkin témában

        Tisztelt Érdeklődő! Igen, az Ön esetében az egyetlen járható út az őssejt-transzplantáció. Ha nem vállalja, az életét kockáztatja! Biztos, hogy nem lesz könnyű, de a beavatkozást az Önhöz hasonló fiatal betegek többnyire jól viselik, a halálos szövődmény kockázata nem éri el az 5 %-ot.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 01., 16:37; Megválaszolva: 2010. július 12., 21:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő! 10 napja alsó végtagi trombózison estem át. Anamnézisben Leiden mutáció szerepel (+,-) heterozigóta. Sajnos a kórházi napok utáni kezelési eljárások egyáltalán nem egyértelműek. A kórházi felvételt megelőző napon...