• von Willebrand szimdroma

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Az első menstruációm jelentkezésekor hónapokon át erős vérzéssel küzdöttem, -orvostól orvosig vittek, már a lépem eltávolítása is szóba jött míg nem egy okos nőgyógyász orvos 1959-ben, -megtalálta a baj okát: von Willebrand szindróma. A fent említett panaszok minden hónapban később is jelentkeztek, nagy mennyiségű vérzéseim voltak. A kérdésem az, hogy most idős korban fenyeget-e a trombózis illetve embólia, -a hiányzó faktor miatt kérdezem.Nem dohányzom már két éve, viszont azóta derékban kicsit "sok" lettem. Köszönöm: Jókay Mária

        WEBBeteg szakértő válasza a von Willebrand témában

        Kedves Mária!

        A von Willebrand betegség enyhe fokú vézékenységgel jár, mely ritkán, elsősorban műtétek esetén gyógyszer adását (desmopressin) teszi szükségessé. Trombózis ill. embolia kialakulására nem hajlamosít. (A túlsúly viszont igen, ezért egy kis fogyás nem árt).


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2010-03-17 12:41:58; Megválaszolva: 2010. március 17., 12:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: