• sok fehérvérsejt

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Azt szeretném megkérdezni, hogy azt hallotam, hogy akinek sok a fehérvérsejtje, az Un. "buszulfánt" kap! Ezzel kapcs.ba érdeklődnék!

        Előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a magas fehérvérsejtszám témában

        Kedves Érdeklődő!

        A kérdés az: mitől magas a fehérvérsejt? Ugyanis annak rengeteg oka lehet: a fertőzésektől kezdve a heveny és idült leukémiákig nagyon sok kórkép bújhat meg a háttérben. Mindegyik eset kezelése más és más. A buszulfánt egyébként csak rendkívül speciális esetekben: az akut leukémiák őssejt-transzplantációja során alkalmazzák (esetleg). 


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 17:21:53; Megválaszolva: 2010. március 09., 17:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: