• Nyirokcsomó duzzanat a hónaljamban. Mit tegyek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. nő/Dr. úr.!

        Én egy 11 éves lány vagyok, kinek van egy 16mm-es nyirokcsomója. A csomó körül folyadék van, ezért nem képes begyógyulni. A folyadékból szívatni akarnak le, de én félek. Van két macskám, rendszeresen játszok velük, ha ez segít valamit. UH-on megnézettük és a felvétel olyan furcsa volt. Olyan, mintha dobogna, de mégse. Nem volt hangja. Ha tudom, leszkennelem a gépre az ultrahangfelvételt és elküldöm. Arra lennék kíváncsi, hogy lehetséges-e öngyógyítás ebben az esetben?

        Ui.: Nem szeretném, hogy megműtsenek!

        Előre is köszönöm a választ!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó témában

        Kedves 11 éves lány!

        Egy darab 16 mm-es nyirokcsomó általában még nem utal súlyos betegségre. Ha nem növekszik, nem szaporodik, nem fáj és nincsenek általános tüneteid (pl. láz, fogyás, bőrviszketés), nem érdemes sokat foglalkozni vele, majd elmúlik magától. A mintavételnek, műtétnek csak akkor látom értelmét, ha valmelyik fenti "aggasztó" tüneteket tapasztalod magadon.

         


        Kérdés: 2010-02-21 10:20:17; Megválaszolva: 2010. február 21., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Doktornő 38 éves vagyok és igazándiból semmi bajom sincs általában soha. Rendszeresen járok mellszűrésre, melanóma szűrésre, rákszűrésre nagyon figyelek magamra. Egy bajom van refluxom van ami rengeteg gondot okoz,torok-és...