• Trombózis

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        tisztelt doktornő/úr.sógornőmnek november végén volt mélyvénás trombózisa.azóta szed synkumárt.most 5 szemet szed naponta.mindent betart amit mondanak neki.most rosszabb az eredménye mint mikor kiengedték a kórházból.akkor 1, 21volt most 1, 69.az egyik orvos azt mondja sokat pihenjen ne is nagyon mozogjon.a másik azt mondja sétálgasson aztán felpolcolt lábbal pihenjen.melyikre hallgasson? ő már nagyon szeretne dolgozni.takarítónő egy kórházban.válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a mélyvénás trombózis témában

        Kedves Érdeklődő!

        Feltételezem, hogy az "eredmény", amit Ön a sógornője esetében rossznak vél, az INR érték, mely a "vérhígulás" mértékét jellemzi. Ha igazán megfelelő gyógyszerhatást akarunk elérni, az INR értéknék 2 és 3 között kell lenni - azaz a sógornője esetén, mind az 1, 21, mind az 1, 69 érték alacsony, így változtatni (emelni) kell a Syncumar dózisán! Trombózis esetén azért nem szerencsés a hosszan tartó álló vagy ülő munka végzése, mert lábszár-visszerességhez vezet, mely ugyan nem halálos betegség, ám fájdalmas és nagyon kellemetlen tud lenni. Erős gumiharisnya vagy fásli viselete segíthet megelőzni a visszeresség kialakulását.

         


        Kérdés: 2010-02-09 22:45:10; Megválaszolva: 2010. február 09., 22:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: