Mennyire veszélyes a felületes vénás thrombosis?

Tisztelt Doktornő/Úr!

53 éves nő vagyok.

Dec.13-án kórházba kerültem, ahol az alábbi dg.-t kaptam: az alsó végtagok felületes vénáinak gyulladása és thrombophlebitise. A vizsgálatok felületes vénás thrombosist igazoltak. A kontrolollvizsg. alkalmával a doktornő szerint a vérrög lehet, hogy a felszíni vénában marad.

Elkezdték az anticoag. th.-t alkalmazni - Marfarint kapok -, de mióta hazajöttem a kh-ból, csak arra gondolok állandóan, hogy ez a vérrög mikor fog nálam bajt okozni. Mindig arra gondolok, hogy hirtelen bekerül majd a véráramba és azonnal meg fogok halni. Nagyon félek.

Sajnos a családunkban női ágon gyakori volt a thrombosis és a tüdőembólia. Ezért a későbbiekben kivizsgálnak majd, hogy genetikailag mennyire vagyok veszélyeztetett. A lányom 30 éves korában szenvedett el egy mélyvénás thrombosist, kivizsgálták, ahol a vizsg. Leiden féle mutációt mutatott ki (a lányomnak élete végéig kell szednie a Syncumart) . 

Várom szíves válaszukat, hogy ez a betegség - ha anticog. th.-ban részesülök - mennyire veszélyezteti az életemet és a lányomét.

Köszönettel:

Mária

 

 

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mészáros Lajos válasza thrombophlebitis témában

Kedves Mária!

A felületes vénagyulladás és thrombosis nem jelent nagyobb emboliakockázatot, főleg így, hogy véralvadásgátlót szed, igazán nincs oka aggodalomra, teljes mértében megnyugodhat. A Leiden-mutáció vizsgálatának eredményét küldje el nekünk, hematológusunk szívesen elmagyarázza majd annak eredményét.

Kérdés: 2009. december 29., 13:42; Megválaszolva: 2009. december 29., 13:42
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
thrombophlebitis
Tisztelt Doktor Nő! Kb. 1 hónappal ezelőtt trombózisom lett (korábban még nem volt) . Az UH eredménye: „VSP-ben a beszájadzásig echoszegény...
Vizelési zavarokra még milyen...
Limfóma betegség, lázcsillapítás
Lila foltok
Ismeretlen eredetű rosszullétek
Kedves Doktornő! 15 éves lányom ez év október 11-án kapta meg második COVID elleni oltását. Öt nappal később egy fellépésen (évek óta...