Haematológiai kivizsgálás

Tisztelt Doktornő/Doktor Úr!

Leiden heterozygota vagyok, erre családban előforduló tüdőembólia, majd kivizsgálás után derült fény. 2007-ben született egy kislányom. A várandóság alatt nem kaptam vérhígítót, de a szülést követő 6 hétben a császármetszés miatt fraxiparin injekciót írtak fel. Idén újra teherbe estem, de sajnos a baba elhalt, amit a 17. héten vettek észre, bár méretileg 13 hetesnek felelt meg. (A 13. héten láttot utoljára orvos, akkor még mindent rendben talált.)

Kérdésem, hogy Ön szerint történhetett-e mindez a Leiden mutáció miatt. Illetve, hogy hova mehetnék teljes heamatológiai kivizsgálásra.

Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szamosi Szilvia válasza Leiden-mutáció témában

Tisztelt Érdeklődő!

Nem valószínű, hogy a terhesség-megszakadásnak a Leiden-mutáció illetve a véralvadásgátló kezelés hiánya lett volna az oka. Ugyanakkor a következő terhességnél célszerű volna LMWH injekciót alkalmazni, elsősorban azért, hogy Önnek ne legyen mélyvénás trombózisa / tüdőemboliája, mert a terhesség során fellépő oedema szintén trombózist provokáló tényező lehet.

Hematológiai ambulancia szinte valamennyi nagyobb súlyponti kórházban működik, válassza ki a lakóhelyéhez legközelebb levőt és kérjen időpontot!

Kérdés: 2009. december 13., 12:56; Megválaszolva: 2009. december 13., 12:56
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
MTHFR 2.
Tisztelt Dr. Váróczy László! Köszönöm terhességgel és MTHFR heterozigótasággal kapcsolatos válaszát, melyben azt írta, Ön is csak az Aspirin...
0
Kedves Doktor Úr/Nő! 2 évig fogamzásgátlót szedtem. Ezalatt legalább 1 éven keresztül időnként nagyon fájt mindkét lábam. Senki nem tudott...
Leiden heterozigóta és egyes...
Dr. Váróczy László hematológus részére: Tisztelt Adjunktus Úr! Spermatogram eredményének javítása érdekében Tamixofen-Teva 20 mg készítményt...
Leiden heterozygota
Üdvözlöm! Leiden heterozygota vagyok, lábfájásra detralexet írt nekem fel egy orvos, aki végzett doppleres vizsgálatot is, ahol kizárta a...