Hematológussal való egyeztetés

Tisztelt Doktor Úr, Köszönöm a válaszát. Megnyugtató volt még akkor is, ha három gyerek után már nehezen hittünk az olyan állításoknak, hogy Leiden homozigóták nem szülhetnek gyereket (mindenesetre akkor drasztikusan csökkenne ez a rendellenesség) . A felesgem háziorvosa egy hematológussal való konzultációt javasol, s be is utalná a feleségemet, de nem nagyon tudja, hogy kihez. Ön hol rendel? Vagy más megoldást ajánlana? Üdvözlettel: Gábor

Dr. Plósz János válasza Leiden-mutáció témában

Kedves Gábor!

Ha Önöket ez megnyugtatja, természetesen lehet személyesen is konzultálni egy hematológussal, szinte mindegyik megyei kórházban működik ilyen szakrendelés, Budapesten pedig számos helyen (pl. mindhárom SOTE Belklinika, László Kórház, Honvéd Kórház stb.) Jómagam Debrecenben dolgozom a III. sz. Belgyógyászati Klinikán, ha Önöknek ez nincs messze, szívesen látom Önöket a rendelésemen (időpontot telefonon lehet egyeztetni, a weben megtalálják az elérhetőséget) . De még egyszer szeretném hangsúlyozni: az Ön felesége nem beteg, csak genetikailag hordoz egy bizonyos betegségre való hajlamot, így nincs értelme "túlaggódni" a szituációt.

 Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus

Kérdés: 2009. október 29., 21:35; Megválaszolva: 2009. október 29., 21:35
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Téves diagnózis
Kedves Doktornő! Köszönöm válaszát a véralvadási zavarok témámmal kapcsolatban. Szeretnék még egy dolgot kérdezni. A Cleaxan 0.4 injekciót...
MTHFR 2.
Tisztelt Dr. Váróczy László! Köszönöm terhességgel és MTHFR heterozigótasággal kapcsolatos válaszát, melyben azt írta, Ön is csak az Aspirin...
0
Kedves Doktor Úr/Nő! 2 évig fogamzásgátlót szedtem. Ezalatt legalább 1 éven keresztül időnként nagyon fájt mindkét lábam. Senki nem tudott...
Leiden heterozigóta és egyes...
Dr. Váróczy László hematológus részére: Tisztelt Adjunktus Úr! Spermatogram eredményének javítása érdekében Tamixofen-Teva 20 mg készítményt...
Leiden heterozygota
Üdvözlöm! Leiden heterozygota vagyok, lábfájásra detralexet írt nekem fel egy orvos, aki végzett doppleres vizsgálatot is, ahol kizárta a...