Limfoma T sejtes perifériás, közepes és nagy

Tisztelt Doktor Úr!

Idén februárban 67 éves édesapámnál limfomát diagnosztizáltak. Bőrtünetekkel kezdődött a betegség, a nyakán jelentkeztek kiütés -szerű elváltozások, majd éjszakai, izzadás fogyás.  Csontvelőben 50%-ot megközelítő infiltráció volt.

Sikeres kemoterápia után, viszonylag jól érzi magát, keze, lába szokott zsibbadni, csontjai még fájnak. Kontollra jár.

Sajnos a nyakán két hete ismét megjelentek a kiütések. Vérképe jó. Viszont ismét szövetmintát vettek tőle. Nagyon fél, aggódik az egész család. Lehet, hogy újra kezdődik az egész betegség. Ha pozitív lesz a szövetminta eredménye mire számíthatunk? Újra kemoterápiát fog kapni? Vagy lehet az is, hogy ezek csak ártalmatlan bőrtünetek?

Köszönöm Válaszát!

WEBBeteg Szakértő válasza limfóma témában

Tisztelt Érdeklődő!

Sajnos a limfóma hajlamos arra, hogy akár egy sikeres kemoterápia után is kiújuljon. Mindenképp meg kell várni a szövettani vizsgálat eredményét, mert látatlanban lehetetlen bármit is mondani egy bőrtünetről.Szerencsés volna egy csontvelői mintavétellel is kiegészíteni a vizsgálatot. Pozitív eredmény esetén újabb kemoterápia kell, valószínűleg másféle gyógyszer-kombinációval, mint korábban.Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus

Kérdés: 2009. szeptember 03., 13:35 ;Megválaszolva: 2009. szeptember 03., 13:35
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Diffuz nagy B-sejtes Lymphoma
Tisztelt Doktor Úr! Apósomnál 2012.01.16-án Diffúz nagy B-sejtes Lymphomát állapítottak meg. A zárójelentés egy részét csatolva küldöm.5...
EBV fertőzés és lyukas fog
Tisztelt Váróczy László Doktor úr! 20 éves vagyok, egyetemista. Jelenleg programozó matematikusként tanulok s dolgozom egy egyetemen....
Vas,ferritin
Kék folt a lábszáron
Magvas vvt