Vérkép

Tisztelt Doktor úr/nő! Szeretném megtudni hogy HDL-CHOL2, 55 lett 1, 09-2, 29helyett, a Ferritin 6 lett 10-100 helyett, és a MCHC 370 lett 320- 360 helyett. A többi eredményem jó lett.Van valamilyen betegségem?

WEBBeteg szakértő válasza vérkép témában

Tisztelt Érdeklődő!

Visszakérdeznék: van valamilyen panasza? Betegnek érzi magát? Mert ha nem, akkor az Ön által közölt leletek nem adnak különösebb aggodalomra okot. Egyébként a HDL-chol a zsíranyagcsere egyik kevésbé fontos paramétere (ha a többi normális, ez lényegtelen) , az alacsonyabb ferritin latens vashiányra utalhat, az MCHC pedig azt jelzi, hogy a vörösvértestjeinek az átlagosnál magasabb a hemoglobintartalma (ez nem betegség) .

 Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
WEBBeteg szakértő
Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
Kérdés: 2009. augusztus 05., 10:55 ;Megválaszolva: 2009. augusztus 05., 10:55
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboreredmény
Kedves Doktornő! Múlt héten voltam egy általános vérvételen. Kisebb eltérések szerepelnek az eredményeimben. Tünetem nincs.Érdeklődnék,hogy...
Eltérések a vérképben
Kedves Doktornő! Az alábbi vérképre vonatkozó adatok Ön szerint milyen problémára utalhatnak és kell-e ezügyben a továbbiakban valakihez...
Vérkép eltérés
Kedves Dr.Nő! Kisfiam vérképén eltérés van,értékelésében kérném segítségét. Eltérés: NRBC 0,1% Absz.Lymphocyta 1.990 G/l Lymphocyta...
Alacsony trombocita, fehérvérsejtsó...
Tisztelt Doktornő! 2017.10.17-én készült egy laborlelet. Kissé megijedtem, mert olyan értékekben is volt eltérés, amikben korábban...
Alacsony fehérvérsejtszám
Tisztelt Doktornő! 33 éves vagyok, 2008-tól folyamatosan csökken a fehérvérsejtszámom, jelenleg 1, 7 G/L, NEUT: 29, 8%, illetve 0, 49 G/L, LYMPH 45, 1%...