Thrombocytosis - Litalir helyett Thromboreductin

Tisztelt Doktor Úr!

Nagyon köszönöm előző kérdésemre adott válaszát.

Párom kezelőorvosa a Litalir kapszulát Thromboreductinra cserélte, azt mondta, ennek nincs hatása a férfi fertilitásra. Szeretném megtudni, tényleg így van-e, illetve, hogy ezzel az új gyógyszerrel mikor próbálkozhatunk újra a gyermekvállalással?

Segítségét előre is köszönöm!

 

WEBBeteg szakértő válasza férfi nemzőképesség témában

Tisztelt Érdeklődő! A Thromboredutin a legjobb tudomásom szerint nem károsítja a férfi nemzőképességet, így jó választásnak tűnik.  Mindenesetre, a hosszú ideig alkalmazott Litalir kezelés miatt legalább még 6 hónapig ne próbálozzanak terhességgel, illetve utána is indokolt volna egy ismételt andrológiai vizsgálat.Üdvözlettel.

Megválaszolva: 2009. július 20.

Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések

2 éves gyermek itp
Nyirokcsomó duzzanat, Hőemelkedés...
Emelkedett Anti-streptolizin O
Prothrombingén (G20210A) mutáció
Tisztelt Doktornő! 39 éves nő vagyok, átlagos/vékony testalkatú (177cm, 62kg) 3 éve, derült ki, hogy prothrombingén heterozigóta mutációm van. Trombózisom...
Trombózispanel vizsgálat terhesség...
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Trombózispanel vizsgálatom eredményével kapcsolatban szeretném kérni szíves véleményét, mert őszintén szólva teljesen...
Labor eredmények: CRP, protombin, inr
Tisztelt Doktor nő! Műtétre készülök és a laboromban van egy két érték, ami aggaszt, INR 0.91 Protrombin idő 8.2 CRP 25.3 Immunkémia Anti-streptolizin O 435 Mi...