CML leukémia

Kedves Doktor/nő!

Érdeklődni szeretnék a CML leukémiáról, gyógyulási esélyeiről, hosszabb távú kilátásokról stb. Egy "ismerősöm" szenved ebben a betegségben. 2007 nyarán a nyakán nyirokcsomó duzzanat volt, ezt megműtötték neki. Kb. 2008 augusztusában derült ki ez a betegség nála, 41 éves nőről van szó. Gyermektelen, rokonai se élnek, se kutyája - se macskája, így különösen nehéz az ő helyzete,  ezért szóba se kerülhet nála a csontvelő átültetés. Rendszeres gyógyszeres kezelésben részesül, valamikor kórházi benttartozkódással is (infúziót kap) . Az arca felduzzadt és a lábai is be szoktak görcsölni. (Nem vagyunk jó viszonyban, az ő volt barátja az én párom már 2 éve, így érthető. Szegény párom is tanácstalan, nem tud miben segíteni neki, csak azzal, hogy "mellette" van. Tehát csak azt tudom az állapotáról, amit a párom mond.) Amikor kiderült ez a súlyos betegség, én már akkor mondtam, hogy biztos összefüggésben volt a nyirokcsomó duzzanattal. Internetről is sok információt találtam erről a leukémiáról. Nagy valószínűséggel Glivec-et kap a mellékhatások miatt. Ebből lehet-e tudni, hogy milyen stádiumban van? Milyenek az esélyei?

A válaszát előre is köszönöm! Egy barát

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza CML témában

Tisztelt Kérdező!

Etikailag nem volna helyes, hogy ilyen esetben bármilyen véleményt, információt leírjunk a hölgy állapotáról. Szerintem, ha fordított helyzet lenne, Ön sem örülne neki. Ha nagyon szeretne neki segíteni, a párján keresztül próbálja meg.

Általánosságban lehet annyit írni, hogy a CML kezelésében a Glivec- amely a betegség bármely stádiumában hatékony- és a csontvelőátültetés biztosítja a legjobb túlélést.Üdvözlettel: Dr. Jóna Angelika

WEBBeteg szakértő
WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2009. július 14., 14:48; Megválaszolva: 2009. július 14., 14:48
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint