Nyaki duzzanatok

Jónapot

Az édesanyámnak a nyakán alul közel a kulcscsonthoz nagy duzzanat van mindkét oldalon ugyanott. Az egyik közel tojás nagyságú. Eddig fájdalomra nem panaszkodott, csak az elmúlt napokban említette hogy lefelé érzett kisugárzó fájdalmat. Nem akar orvoshoz menni, szerinte az erőlkődéstől lehet. Kb két hónapja említette hogy észrevette ezeket a csomókat de akkor még nem voltak ekkorák. Édesanyám 51 éves, magas vérnyomásra és szapora pulzusra szed gyógyszert, kétszer volt trómbózisa, szívnagyobbodása van, és túlsúlyos. A bokája rendszeresen vizesedik, nehezen veszi  a levegőt. ezeket csak azért írtam le hogy egy általános leírása legyen állapotáról.

Elképzelhető, hogy roszindulatú a duzzanat, vagy okozhatja ezt mást is. Kérem részletesen válaszoljon, hátha az ön szavai rá tudják venni, hogy esetleg komoly a dolog és orvoshoz kéne menni.

Válaszát sűrgősen várom, lehet hogy minden nap számít.

Köszönöm.

 

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza nyirokcsomó témában

Kedves kérdező!

Vizsgálat nélkül nehéz bármit is írni, a gyors növekedés miatt felmerül akár rosszindulatú folyamat is. Nem hinném, hogy ez a szívének állapotával függ össze, leginkább megnagyobbodott nyirokcsomóra tudok gondolni (esetleg esetleg pajzsmirigy-betegség jön még szóba) , javasolt lenne mielőbbi belgyógyászati/hematológiai kivizsgálás, mindenképpen beszélje rá édesanyját.

 Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. június 23., 20:40; Megválaszolva: 2009. június 23., 20:40
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Leiden/Covid vakcina
T. Doktornő! 12 éve diagnosztizálták nálam a Leiden mutáció homozigóta formáját, amire napi 1 tabl. Aspirin protectet szedek. Melyik vakcinával...
Laborlelet értelmezés
Kedves doktornő! Nem tudom, hogy a legilletékesebbnek lett e címezve a kérdésem, de teszek egy próbát. Nefrológiai kivizsgáláson voltam...
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése