Reflux és Protein S

Tisztelt Dr.Plósz János Doktor Úr! Köszönöm a segítségét! Ma voltam orvosnál, thrombophiliát vizsgáltak (anyukámnak és nagyimnak ia volt) a Protein S aktivitás 47, 3 lett! Azt mondták ez nagyon alacsony és Hematológiai szakrendelésre kell jövőhéten mennem. Tudom Ön nem nőgyógyász, de tudna nekem segíteni hogy ez mit is jelenthet? Milyen vizsgálatra számítsak? A Refluxos gyógyszerem (Rabyprex 20mg 2*1-szem naponta) okozhatta ezt a Protein csökkenést vagy más gyógyszer? Vagy mégis mi okzhatja? Nagyon várom válaszát, és előre is hálásan köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza protein témában

Kedves Kérdező!

Ez veleszületett eltérés, nem gyógyszer okozza. A 47, 3 azt jelenti, hogy a protein S aktivitás a fele az átlagértéknek, így a vénás thrombosis kialakulásának a veszélye fokozott.

Emiatt kerülnie kell minden egyéb, véralvadást fokozó tényezőt (fogamzásgátló tabletta, hosszas ülés) Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Kérdés: 2009. június 06., 23:02; Megválaszolva: 2011. október 05., 10:28
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Alacsony Protein S
Tisztelt Válaszadó! Jelenleg 21 hetes terhes vagyok. Terhességem előtt trombofília vizsgálaton vettem részt, amely Protein S deficienciát mutatott ...
D-dimer érték
Tisztelt Doktornő! A referenciatartomány felső határát közelítő D-dimer érték aggodalomra adhat okot? D-dimer 0,460 mg/L (referenciatartomány:...
Véralvadás probléma.
Üdvözlöm Tisztelt Dr Nő! Véralvadási problemám van, egy pár éve derült ki. Leiden: heterozygota pozitív. Elkaptam a covidot novemberben, 20 napig...
Post covid
Tisztelt Doktor Nő! A lányunk sportolóként 2021 márciusban kapta el a covidot. 4 hónapig súlyos ízületi fájdalmai voltak, szinte fel kelni sem...
Heterozigóta
Tisztelt Doktornő! Meddőségi kivizsgáláson veszünk részt korai vetélés miatt, amin már kiderült inzulinrezisztencia és magas prolaktin szint...