• A véremmel van gond?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm!

        Én egy 27éves nő vagyok. Januárban trombózisom volt a bal lábamban. pontosabban trombophelibitis és egy kis rög a prox harmadában. Az érsebész a kezelések után elküldött trombófilia vizsgálatra. az eredményen a protein C-t jelölték meg, hogy nem megfelelő. A protein C: >200 %-ban és 70-130között kéne lennie. tudom ez magas, de meg tudná mondani esetleg hogy mitől, és hogy mi bajom lehet. pontosabban a véremmel van gond, vagy valami mást mutat ez az érték. a többi eredmény normális.

        Várom mielőbbi válaszát!

         

        üdvözlettel

         

        angéla

         

         

        WEBBeteg szakértő válasza a trombózis témában

        Kedves Angéla!

        A protein C egy véralvadást gátló fehérje, így igazából akkor van gond, ha a szintje vagy aktivitása túl alacsony. Az Ön esetében referenciatartomány feletti aktivitást mértek, ami esetleg a szervezet kompenzációja lehet a nemrég lezajlott thrombosis miatt. Nem tudom, hogy szed-e jelenleg véralvadásgátlót, mert az is befolyásolja az eredményt.
        A leggyakoribb veleszületett véralvadási rendellenesség az ún. APC rezisztencia vagy Leiden-mutáció. Ha az Ön leletei között ilyen nem szerepel, akkor nagy valószínűséggel nincs semmilyen genetikai kockázati tényezője.

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus


        Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2009-05-17 22:13:28; Megválaszolva: 2011. szeptember 29., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)