• Trombózis hajlam?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő!

        Azt szeretném megtudni, hogy az ASP resistencia szűrés eredményét befolyásolja e az eldogyasztott folyadékmennyiség? Hallottam, hogy kevés folyadék fogyasztása esetén  vér sűrűbbé válik. Ez igaz? Tehát ha nekem a délelőtt folyamán vért vettek ASP resistencia teszthet, de én aznap déelőtt nem fogyasztottam folyadékot!
        Lehetséges, hogy emiatt trombózis hajlamot mutatnak ki, miközben nekem nincs is?

         

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a trombózis témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Sajnos a levelében írt ASP rezisztencia szűrés nem létezik, ön valószínűleg valamit félreértett. Én két dologra tudok gondolni: 1. APC rezisztencia vizsgálat, amellyel egy thrombosisra hajlamosító genetikai eltérést szűrünk, 2. Aspirin rezisztencia vizsgálat, mellyel az aspirint szedő betegek esetén vizsgáljuk a terápia hatékonyságát ill. hatástalanságát. Mindenesetre, egyik vizsgálatot sem befolyásolja az elfogyasztott folyadék mennyisége, így fals eredmény emiatt  nem is várható.

        Üdvözlettel: Dr. Váróczy László haematológus


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-06 16:45:42; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)