• Laborértékek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztel DoktorÚr/Nő!

        Szeretnék érdeklődni,hogy a vérvételemen a következő eltérések milyen betegséget jelezhetnek?

        Vércukor 4,10-5,90  nekem 6,16mmol/l

        Karbamid 2,80-7,20 nekem 1,84mmol/l

        Sol.transzf.receptor 0,46-0,90 nekem 1,10 mg/l

        log sTfR/Ferr 0,34-0,64 nekem 0,91

        Előre is köszönöm!

        Erika

        WEBBeteg szakértő válasza a vérkép témában

        Üdvözlöm! A minimálisan emelkedett vércukorértéknél fontos tudni, hogy éhgyomorra, vagy étkezés után történt a vérvétel (ha ez utóbbi, akkor mennyi idővel az étkezés után?). Bár nem jelentős az eltérés a későbbiekben ismétlés javasolt, a későbbiekben cukorbetegség kialakulhat. A sol. transzfer receptor és a log sTfR/Ferr a vasanyagcserére utaló leletek, amennyiben jó a vasszint és a hemoglobinérték, úgy jelentőségük nincs, gyulladásos folyamat is okozhatja az eltéréseket.

        Üdvözlöm: Dr. Miltényi Zsófia haematológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-13 14:47:58; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 12:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés