• nyirokcsomók

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azt kérdezném, hova kéne fordulni nyirokcsomós ügyben. Februárban vettem észre őket, mert hasogatott a nyakam, és szeptemberben elmentem nyaki ultrahangra, ahol a nyakam bal részén, az alsó harmadban a fejbiccentő izomnál találtak több 5-6 mm-es echoszegény nyirokcsomót, a jobb oldalon meg 1-2 darabot. Emellett a pajzsmirigyemben találtak két 5 és 6 mm-es rekeszes, cystosus jellegű, kevert echoszerkezetű göböt. Igazából a nyirokcsomós dolog érdekelne, hogy mit kell tennem, valamint, hogy a göbökkel kell-e foglalkozni? köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a nyirokcsomó megnagyobbodás témában

        Kedves Kérdező,

        A nyirokrendszernek fontos feladata van a védekezésben, így időszakosan (valamilyen fertőzés, gyulladás) előfordulhat a nyirokcsomók megnagyobbodása és ez esetben teljesen normális, hogy egy picit megnagyobbodnak. Sajnos mint mindennek a nyirokrendszernek is lehet rosszindulatú megbetegedése, így   amennyiben ezek a nyirokcsomók növekednének, vagy nagymértékű fogyás fordulna elő, vagy tartós láz, vagy éjszakai izzadás, vagy máshol (hónalj, combhajlat) is tapintana megnagyobbodott nyirokcsomót akkor forduljon házi orvosa segítségével hematológushoz. A fenti tünetek hiányában nem gondolnám, hogy különösebb jelentőséget kellene tulajdonítani a nyakán található 5-6 mm-es nyirokcsomóknak.

        Tisztelettel, Dr. Kocsis Erika


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-07 14:42:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 18., 10:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés