Kell aggódnom?

Tisztelt doktornő!

Ma kaptam meg a vérkép eredményem, ami a háziorvosom szerint (És szerintem is) nem lett túl jó! Az eltérő értékek a következők:

fehérvérsejt 2, 39X10ad9/L

granulocyta 43, 6 %

lymphocyta 46, 0%

ált.vvv hemoglobin tartalom 26, 8 pg

ált. thrombocyta térfogat 10, 7 fL

Karbamid 2, 1 mmol/L

GPT/ALAT/ 11 U/L

Gamma-GT 8 U/L

totál vaskötö kapacitás 84, 4 umol/L

A süllyedésemet is beleértve a  többi eredmény jó lett! Háziorvosom annyit mondott, hogy szedjek Maltofer Fol-t és Ribomunyl-t, mert mostanában biztos többször voltam beteg, pedig nem emlékszem arra, hogy náthás is lettem volna az elmúlt egy évben.Egy kis egészségügyi ismerettel rögtön arra gondoltam, biztos a csontvelőmmel meg a májammal van gond, de persze nem mertem mondani, nehogy kinevessen.Ön szerint kell aggódnom? Tényleg szükséges a Ribomunyl? Nagyon köszönöm! Üdvözlettel! K-né Terike!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza laboreredmény témában

Üdvözlöm! A leirt értékek közül a fehérvérsejt tűnik alacsonyabbnak, mely elképzelhető, hogy gyógyszermellékhatás, virusfertőzés következménye, de lehet, hogy "alkatilag" régóta fennáll. Milyen a hemoglobin és hematokrit érték? Milyen a thrombocyta szám és a vasszint? Egyelőre vaspótlást ezen eredmények alapján nem javasolnék, a Ribomunyl megpróbálható. Mindenképpen követni kell az eredményeket, panaszok, illetve az eredmények romlása (fehérvérest, thromobcyta és hemoglobinérték csökkenése) esetén csontvelővizsgálat is szükséges lehet.

Üdvözlettel: Dr. Miltényi Zsófia haematológus

Kérdés: 2009. február 04., 21:11; Megválaszolva: 2009. február 04., 21:11
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint