• Trombocitózis, csontvelő vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        2006-ban született kisfiamnál véletlenül derűlt ki, hogy magas a trombocitaszáma születése óta. Volt pár vizsgálat: a vashiányt kizárták. Amúgy teljesen egészséges , más jelentős vérképbeli eltérése nincs. Legutóbbi vérképnél:PLT:713 (600-740 között mozog általában); LYMPH%:59,2 ;Westergren:6. Úgy tudom, hogy gyermekeknél 500-as értékig elfogagott a PLT értéke, de ad-e okot komoly aggodalomra, hogy neki magasabb a trombocitaszáma. Hematológus doktornő azt javasolta, hogy 800-as érték alatt nem kell vele foglalkozni, de állandó ellenőrzést igényel.Csontvelő vizsgálatnak nem szívesen tenném ki, mert már így is nehéz vele vérvételekre is járni.

        Köszönettel egy aggódó édesanya

        WEBBeteg szakértő válasza a Trombocitózis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Önök esetében valóban a rendszeres kontroll vérképek a fontosak, és 800 G/L érték alatt valóban csak az ellenőrző vizsgálatokra kell eljárni. A csontvelő vizsgálat fontosságáról a haematologus orvosa tud dönteni.

        Tisztelettel: 

        Dr. Balogh Andrea  gyermekgyógyász


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-14 09:09:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés