Vérkép kiértékelése

Tisztelt Doktornő! Mellékelném édesanyám vérképét ennek szeretném kérni a kielemzését! Minden rendben van e vagy van e valamilyen teendő. Azt láttam a vércukor, koleszterint értéke magasabb. A vas kevesebb, érdeklődnék hogy esetleg ez lehet e daganat miatt vagy akkor más értékek sem lennének jók a vas szinten kívűl.? Édesanyámnak vettem vas tablettát Maltofert nem tudom hogy jól tettem e és csak ennyi a teendő, vagy további vizsgálatok szükségesek hogy kiderüljön mitől kevesebb a vas a szervezetében. A cukor és koleszterint értékkel kell e foglalkozni vagy ez még annyira nem vészes? , vagy már ilyen értékeknél nagy e a rizikó infartusra ,agyvérzésre? Anyukám igazából nem igen gyógyszerpárti ritkán használ gyógyszereket. A házi orvosomat nem akarom most zavarni rengeteg dolguk van most az orvosoknak a vakcina miatt. Köszönöm szépen üdvözlet! Értékek referencia labor vas (14,3-26,9) ő értéke 11,6 cukor (3,50-5,80) 7,14 össz koleszterin (5,97) hdl (1,20-1,70) 1,30 ldl 4,13 triglicerid (0,50-1,60) 1,30

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vashiány témában

Kedves Kérdező!

Nem jött át sajnos labor. Vashiányra jó a vas természetesen de ha frissen kialakult meg kell nézni honnan veszti. Minimum labor, érdemes hasi ultrahang, mellkas röntgen, nőgyógyászat, ha olyan jellegű panasza van, gyomor vagy vastagbél tükrözés

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2021. február 24., 17:03; Megválaszolva: 2021. február 25., 08:16
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vashiányos vérszegénység
Tisztelt Doktornő! Laborvizsgálati eredményem alapján a Vas mennyisége 3 umol/l, a Hemoglobin 93 g/l. A Hematokrit (32,5%) , MCV (74,7 fl) , MCH (21,3 pg)...
Anemia Aniso-microcytosis
Tisztelt Doktornő! 28 hetes kismama vagyok, 3,6 qmol/l vas értékkel. Már a terhesség előtt is volt problémám a vasszinttel és az ehhez szorosan...
Vas szedése alatt vérvétel
Kedves Doktornő! Egy hétig szedtem a Maltofert, közben labort csináltattam. Vérvétel előtti 24 órában nem szedtem a vasat. Az eredményem teljesen...
Vérszegénység oka
Tisztelt Doktornő! 4 éve vas értékem nagyon alacsony 3,5 emellett több érték is alacsonyabb vörösvértest 4,19 Hemoglobin 112,0 Hematokrit 0,34...
Labor lelet értelmezése
Tisztelt doktornő! Mellékelten csatoltam friss laboreredményemet, melynél több érték eltér a normális tartománytól. Panaszom nincsen. Annyit...