Ejszakai gyakori hasi remegés, intenzív álmok

Egy éve majdnem minden éjszaka, többször felébredek, teljesen rendszertelen időpontban (fél 1, 3, fél 5 stb) hasi, mellkasi remegés rángás kíséretében, amit feleségem nem érzékel ha odateszi a kezét, szóval valami belső remegés lehet.Majdnem mindig kell vizelnem is. Álmok intenzivek, rendszertelenek, mintha több síkon futnának. A hasi remegés mindig megvan mikor felébredek, vagy erre ébredek fel. Utána vagy nem tudok elaludni vagy félálomban folytatódik az álom amire mindig emlékszem. De az összes éjszakai felkelés álmaira is. Hasam mellkasom olyan mintha ébredés után fáradt lenne a remegéstől. Egy éve beleittam egy ismeretlen folyadékba kB 1,5 decit, (talán valami rovarirto lehetett) ide tudom kötni, ennek a kezdetét, de ezzel egyik orvos sem foglalkozott eddig Koponya Mr, hasi CT, hasi kismedencei uh, negatívak voltak eddig, egy éven belül, vérkép többször volt ott koleszterin és triglicerd, hugysav magasabb, inzulinszint 30, 60, 120 percen terhelésen magas majdnem 300. Gyomor tükrözés neg, vastagbéltükrozesen a vastagbél fala egy 15 cmes szakaszon 4 mm vastag, nyaki uh ok,. Endokrinologus szerint inzuliinrezisztencia lehet, de ez nem magyarázza a tüneteket. Ő mért magasabb kortizol és hiaa szintet vizeletben, de a pantoprazol miatt szerinte nem releváns az érték. Napközben nem érzek semmit szinte a remegésbol, csak ébredés után egy óráig kb Mi lehet ez? Milyen vizsgálatot javasolna még? Nagyon idegesítő a dolog, milyen orvoshoz forduljak ezzel? Senki nem mond konkrétan semmit, de a probléma fennáll. Ha lehet mondani, én valami emésztési, máj veseproblemara gondolnék., vagy olyan ami befolyásolja a hormonokat esetleg

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a remegés témában

Kedves Kérdező! Nem gondolnám, hogy van szervi eltérés a háttérben. Ideggyógyászatra, évente kardiológiára mehet még el. Ha nem akkor érdemes szorongás irányában gondolkozni, pszichológus segítségével.

Kérdés: 2020. december 30., 06:28; Megválaszolva: 2020. december 30., 23:52
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Nagy lehet a baj? 2.
Nyirokcsomó megnagyobbodás okai mi...
Hajas sejtes leukémia és oltás
Laboreredmény
Nagy lehet a baj?