Az alábbi értékek, tünetek jelezhetnek-e hematológiai megbetegedést?

Tisztelt Doktornő! Mellékeltem képen a vérképemet, a benne található eltérések miatt aggódom. Pirossal jelöltem a referencián alul vagy túlmutató értékeket. Ezek mellett, fura, bal alkart érintő fájdalmaim vannak nagyjából egy hete. Pontosan nem tudom megmondani, de mintha a csontból jönne. Ez nem annyira erős fájdalom, hanem inkább fura és érthetetlen számomra, ugyanis megerőltetni nem szoktam a karomat. Nem tart hosszú ideig, de van hogy egymás után többször is érzem. Ébredés utáni órában, valamint alvás előtti órákban szoktam érezni leginkább. Napközben nagyon ritkán. Egyetlen egyszer, nagyon tompán lüktetett is kb 1 percig. A vérképemből olvasott eltérésekre rákeresvén, a karom tünetei alapján nagyon megijedtem, nem-e esetleg csontvelő rákom, vagy limfómám van. Esetleg ezek a vérképi értékek, beleférnek-e? Ha nem indokolt, nem szeretnék "feleslegesen" sok pénzt kiadni orvosi vizsgálatra, de ha indokolt, akkor nyilván megteszem. Így kérdezem, az alábbi tünet és vérképemből olvasható változásokat, okozhatja-e hematológiai megbetegedés? (ha kétszer kérdeztem elnézést, az előző kérdésem feltevése után hibaüzenettel dobott vissza) Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a laborvizsgálat témában

Kedves Kérdező! Nem, ennek a labornak nincs nagy hibája. Max a minimális májenzim emelkedés Gilbert kór melett szólhat aminek jelentősége nincs. A többi határeset eltérés nem jelez semmit és nem is kell ellenőrizni, vagy aggódni miatta.

Kérdés: 2020. december 04., 00:00; Megválaszolva: 2020. december 04., 18:21
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laboreredmények értelmezése
Tisztelt Doktornő! Az alábbi leletek értelmezésével kapcsolatban kérném a segítségét: Fvs 3,9 (4,4-11,3), limfocita 43% (25-40%), neutrofil gran...
K vitamin szedése
Kedves Ujj Zsófia Ágnes! Leiden - mutáció esetén K1(990mcg), K2(10mcg) vitamin-tartalmú étrendkiegészítő szedése nem okozhat-e problémát, a...
Vérszegénység oka
Tisztelt Doktornő! 4 éve vas értékem nagyon alacsony 3,5 emellett több érték is alacsonyabb vörösvértest 4,19 Hemoglobin 112,0 Hematokrit 0,34...
Limfocita alacsony száma
Nagy lehet a baj? 2.