Hemokromatózis?

Tisztelt Doktornő! Pár napja voltam egy laborvizsgálaton ami a következő értékeket mutatta nem megfelelőnek: LDH 216 U/L * 240 - 480 Húgysav 183 umol/L * 208 - 428 C reaktív protein 0,84 mg/L 0,00 - 5,00 Vas 24,1 umol/L 12,5 - 32,2 Transzferrin 3,8 g/L * 2,0 - 3,6 Transzferrin telítettség 25 % 20 - 55 Teljes vaskötõ kapacitás 96,5 μmol/l * 42,8 - 85,6 Ferritin 307,3 ug/L * 20,0 - 250,0 Trombocitaszám 467 G/l * 150 - 400 Aggódom, hogy nem jelent-e esetleg komolyabb betegséget. Köszönöm a válaszát előre is. DD

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza ferritin témában

KEdves Kérdező!

Első körben gócot kell keresni, nincs e valahol. Pl fogászat, fül orr gége, hasi uh mellkas rtg urológia

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. október 22., 11:39; Megválaszolva: 2020. október 24., 08:49
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Laborlelet értékelése
Kérném szíves szakvéleményét a laborleletem vérérték eltéréseivel kapcsolatban. Sajnos a leletet nem engedte a rendszer betölteni, ezért kiírtam...
Laborlelet értékelése
Kedves Doktornő! Laborleletemben 3 értékem eltérő: ferritin 209 limfocita 3,53 NRBC # átl.perox index 11 A többi érték rendben van. Kérem...
Magas Ferritin
Kedves doktornő! Fel eve a ferritin szintem 132 volt. Ma laborom 299, mellette emelkedett hemoglobin(160),retyculocyta(198) Tudna tanácsot adni,mi állhat a...
Magas Ferritin szint
Tisztelt Doktornő! Laboreredményem emelkedett Ferritin szintet mutat, minden más vas anyagcserét mutató vizsgált értekem referenciatartományon...
Magasabb Ferritin szint
Tisztelt Doktornő! Szeretném kérni a tanácsát férjem labor eredménnyemmel kapcsolatban. Ferritin szint + 361 (20-250) Nem tudom ezen...