Mieloma multiplex

Tisztelt Doktornő A férjemet 2 éve AML diagnosztizálták, egy éve tulesett a tranzplantáción, idegen donorja volt. Mostanában nagyon fáradt fogyott is. A vérképeben nyugtalanit egy érték, de lehet csak feleslegesen aggódok. Ez lenne: immunfixáció: gamma frakcióban monoklonális IgG kappa típusú fehérje jelenléte igazolható mennyisége: 1,2 g/L. Gondolatom szerint ez mieloma multiplexre utal. Várom válaszát köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza igg témában

Kedves Kérdező!

Nyilván igaza van és utána kell járni, kegészítő vizsgálat vérből is szükséges, emiatt kezelőorvossal kell beszélni. Ha egy alosztály emelkedik az jelezhet myelomát, lymphomát, de fontos, hogy ennek mekkora (magasabb) az értéke, milyen a szérum könnyűlánc, más, transzplantációt követő immuneltérés, autoimmun folyamat kizárása.

Kérdés: 2020. október 17., 16:50; Megválaszolva: 2020. október 18., 08:20
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Frizer oltást kaphatok e kedden,ha...
Tisztelt Doktornő! Pénteken kaptam meg az értesítést, hogy kedden, 13-án megkaphatom a Frízer COVID elleni vakcinát. Korábban azért nem kaphattam...
Oltas utan munka?
Tisztelt Doktorno! 3 napja megkapta a covid elleni vedoltas elso adagjat. 1.5 napig laz, izonfajdalom, fejfajasom volt. Kerdesem az lenne, hogy van e...
Prothrombin Mutáció - Moderna oltás
Fogamzásgátló spirál -...
Leiden hetero - sputnik
Üdvözlöm doktornő! Tünetmentes Leiden hetero vagyok, április 4.-én vasárnap kaptam az első adag Sputnik vakcinámat. Kérdésem, hogy kell-e...