ITP-vérképelemzés

Tisztelt Doktornő! Én egy 35 éves nő vagyok, aki 17 éves kora thrombocytopeniás (ITP) . Ennek száma igen változatos, leginkább 80 és 120 G/L között mozog. Hematológus sajnos csak tőlünk 50 km-re van, hatalmas várólistával. Én azonban aggódom, hogy az állapotom nem romlik e, ezért laborvizsgálatot végeztettem. ((Januári leletemben még csak négy eltérés volt: Triglicerid 0,57 mmol/l, Összfehérje 65 g/l, Hemoglobin 121 g/l és trombocitaszám 89 G/l. Erre azt mondta a háziorvos, hogy nem egy rossz vérkép)) A szeptemberi vérképem miatt viszont aggódom. Triglicerid 0,58 mmol/l, Összfehérje 64 g/l, Konjugált bilirubin 4 mmol/l, Fehérvérsejtszám 4,2 G/L, MPV 15 fL, GPT 61 U/l, és trombocitaszám 78 G/l. Semmilyen betegségre utaló tünetem nincs, talán csak annyi, hogy visszeres a lábam egy kicsit, de az mindigis az volt, a munkám miatt. Félévente végbélrák (M2-Pk) tesztet is csináltatok, az is negatív, rengeteg vitamint eszek, illetve még azt említeném meg, hogy a januári leletem óta dohányzom (előtte hét évig nem) . Köszönöm a segítségét. Tisztelettel: Rien

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza itp témában

Kedves Kérdező!

Nincsen semmi újdonság ebben a laborban szerintem, thr szám ismert a kicsit magasabb GPT miatt hasi uh javasolt, esetleg vírus szerológia javasolt.

Kérdés: 2020. október 05., 17:03; Megválaszolva: 2020. október 06., 08:34
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Frizer oltást kaphatok e kedden,ha...
Tisztelt Doktornő! Pénteken kaptam meg az értesítést, hogy kedden, 13-án megkaphatom a Frízer COVID elleni vakcinát. Korábban azért nem kaphattam...
Oltas utan munka?
Tisztelt Doktorno! 3 napja megkapta a covid elleni vedoltas elso adagjat. 1.5 napig laz, izonfajdalom, fejfajasom volt. Kerdesem az lenne, hogy van e...
Prothrombin Mutáció - Moderna oltás
Fogamzásgátló spirál -...
Leiden hetero - sputnik
Üdvözlöm doktornő! Tünetmentes Leiden hetero vagyok, április 4.-én vasárnap kaptam az első adag Sputnik vakcinámat. Kérdésem, hogy kell-e...