• Véralvadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Leiden homozigóta vagyok, ezért időnként ellenőriztem a véralvadásomat. Trombózisom nem volt, csak a 3.szülésem után, a császármetszést követő 8. napon az alsó lábszáron vénagyulladás és trombophlebitisz. Miután a 2. terhességem 28. hetében súlyos HELLP szindróma miatt életmentő császárom volt, (ekkor nagyon sok vért, plazmát, fehérjét kaptam, és volt ferezisem is), így a 3. terhességem végig véralvadásgátló injekció mellett hordtam ki, amit műtét után, a trombophlebitisz kialakulásakor is kaptam még. Amúgy visszeresség külsőleg a lábamon nem látszódott, (sajnos most már erőteljesen megjelent és időnként fáj is). Mivel családom (szülő, nagyszülő, testvér) sokszorosan érintett szív-és érrendszeri okból történt korai elhalálozás miatt, így astrixot szedek több éve már, egyéb gyógyszereim lent sorolom. A kérdésem az lenne, most hogy változó korba léptem, szükséges-e valamilyen véralvadásgátló terápia trombózis megelőzése céljából az astrix mellett, ill. van-e valamilyen egyéb teendőm? A labor értékeim: PT INR: 0.9, Protrombin idő: 7,6 sec, fibrinogén 3,5, D-dimer 0.42, APTI 30.5, Trombin idő 17.3. Köszönettel. Mary

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a leiden témában

        Kedves Kérdező! Az astrix vénás trombózis ellen igazából nem véd. Egyébként életkori váltás nem indokolja a véralvadásgátlást és általános hemosztázis labort sincs értelme nézni, ha nem szed gyógyszert mert nem fog eltérést mutatni.


        Kérdés: 2020. július 30., 10:13; Megválaszolva: 2020. július 31., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.