Trombozis kezelés után nem apad a láb duzzanat

Tisztelt Doktor Úr! Édesapámnak harmadszor is visszatért a trombozis a lábába. A szokásos módon most is benn fogták a kórházban egy hétig, ebből három napig szigorúan ágyhoz volt kötve. A mostani trombózisnál a bal combja és a lábszára dagadt be, az ezt megelőző esetekben csak az alsó lábszára volt duzzadt. Egy hete engedték ki a kórházból, szedi a felírt vérhígítót (Eliquis) illetve kompressziós harisnyát visel, de a combja és a lábszára úgyan úgy be van dagadva mint amikor bekerült? Normális ez? Le fog apadni? Más esetekben már a kórházban tartózkodásakor le szokott apadni, de most úgy engedték ki hogy még dagadt volt a combja és a lábszára, ami a kiengedését követő egy hétben sem javult. Mi a teendő? Vagy a lábdagadása maradandó? Esetleg idővel magától leapad? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza trombózis témában

Kedves Zsolt! Kell javuljon, ha nem javul még egy héten belül akkor nyilván nehéz kizárni, hogy oldódik-e- a vérrög. Minimum háziorvos, vagy vigyék Őt vissza.

Kérdés: 2020. július 15., 09:57; Megválaszolva: 2020. július 16., 10:32
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérrögképződés veszélye
Tisztelt Doktornő / Doktor Úr! Azt szeretném megkérdezni, hogy Betagen vagy Cognit orvosságok szedése elősegítheti-e vérrögképződést és...
mélyvénás trombozis
üdvözlöm! nekem van egy 13 éves lányom szeretném tudni hogy örökölheti-e a trombozist? én ezt egy alsó végtag felszínes vénába kapot...
Trombózishajlam
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne: Kiderült enyhe proteinS aktivitás. Lombikbébi programban Clexan injekciót alkalmaztam ...
Trombózis felületi
Pénteken a háziorvos felületi trombozist állapított meg, a visszeres bal lábamon.Fogamzásgátló tablettát szedhetek-e, eddig a Lindynette (20-as)...