• Laborlelet - Vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Egészséges életmódot folytató, normál testsúlyú,rendszeresen sportoló (súlyzózás, futás), nem dohányzó, 33 éves férfi vagyok. Sport kapcsán nem élek semmilyen teljesítményfokozóval, kizárólag fehérjeport és multivitamint fogyasztok. Alkoholt alkalmanként fogyasztok. A csatolt,frissen elkészült leletemmel kapcsolatban kérném ki a véleményét. Leginkább az MPV (14fl), MCV (99fl) és Trombocita (135) értékek amik aggasztanak. Az elmúlt 3-4 év laborleleteim alapján az MPV fluktuált 9 és 13 között, az MCV 96 és 100 között, a trombocita szám pedig 129 és 150 között. Azok alapján amiket olvastam, ilyen értékeket gyakran produkál B12 vitamin, D vitamin és folsavhiány, de a leleten is látszik, hogy ezeknek a szintje rendben van, direkt a vizsgálatra készülve szedtem is külön mindhármat kiegészítőként 2 hónapig, hogy okoznak e javulást ezen értékekben, de sajnos nem így lett. Fontos információ még, hogy a tavalyi évben próbát tettem az ún. ketogén diétával, ahol egy idő után enyhe jobb bordaív alatti fájdalmam volt. Jártam hepatológusnál, aki először mért egy 6,3-as Fibroscan értéket. A tanácsára befejeztem a diétát, amire ez az érték visszatért a normális tartományba (4,8kpa), ultrahang is készült, de az rendben volt. A bordaív alatti fájdalom egyébként időnként előjött a diéta befejezése után is, de úgy tűnik, hogy a kávéfogyasztás indukálta, és amint azt elhagytam, kb. 2 hete nem éreztem fájdalmat. Fiatalabb koromban, 20-as éveimben elég sokat buliztam és ittam (soha nem drogoztam). Esetleg ezek összefügghetnek? Mi a véleménye a fenti értékekről? A teljes lelet birtokában mi okozhatja ezeket az eltéréseket? Van e ok aggodalomra egészséges életmód mellett, esetleg milyen kivizsgálásokat javasolna? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a itp? témában

        Kedves Kérdező! Maximum a trombocita szám érdemel említést. Ha vashiány sincs, nincs vírusfertőzés, esetleg enyhe itp merülhet fel, de csontvelő vizsgálat nem szükséges szerintem. Majd a járvány végeztével lehetne egy kontroll illetve vérből vírus szerológia és h. pylori teszt.


        Kérdés: 2020. április 29., 18:42; Megválaszolva: 2020. április 30., 15:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.