Laborlelet - Vérkép

Kedves Doktornő! Egészséges életmódot folytató, normál testsúlyú,rendszeresen sportoló (súlyzózás, futás) , nem dohányzó, 33 éves férfi vagyok. Sport kapcsán nem élek semmilyen teljesítményfokozóval, kizárólag fehérjeport és multivitamint fogyasztok. Alkoholt alkalmanként fogyasztok. A csatolt,frissen elkészült leletemmel kapcsolatban kérném ki a véleményét. Leginkább az MPV (14fl) , MCV (99fl) és Trombocita (135) értékek amik aggasztanak. Az elmúlt 3-4 év laborleleteim alapján az MPV fluktuált 9 és 13 között, az MCV 96 és 100 között, a trombocita szám pedig 129 és 150 között. Azok alapján amiket olvastam, ilyen értékeket gyakran produkál B12 vitamin, D vitamin és folsavhiány, de a leleten is látszik, hogy ezeknek a szintje rendben van, direkt a vizsgálatra készülve szedtem is külön mindhármat kiegészítőként 2 hónapig, hogy okoznak e javulást ezen értékekben, de sajnos nem így lett. Fontos információ még, hogy a tavalyi évben próbát tettem az ún. ketogén diétával, ahol egy idő után enyhe jobb bordaív alatti fájdalmam volt. Jártam hepatológusnál, aki először mért egy 6,3-as Fibroscan értéket. A tanácsára befejeztem a diétát, amire ez az érték visszatért a normális tartományba (4,8kpa) , ultrahang is készült, de az rendben volt. A bordaív alatti fájdalom egyébként időnként előjött a diéta befejezése után is, de úgy tűnik, hogy a kávéfogyasztás indukálta, és amint azt elhagytam, kb. 2 hete nem éreztem fájdalmat. Fiatalabb koromban, 20-as éveimben elég sokat buliztam és ittam (soha nem drogoztam) . Esetleg ezek összefügghetnek? Mi a véleménye a fenti értékekről? A teljes lelet birtokában mi okozhatja ezeket az eltéréseket? Van e ok aggodalomra egészséges életmód mellett, esetleg milyen kivizsgálásokat javasolna? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza itp? témában

Kedves Kérdező!

Maximum a trombocita szám érdemel említést. Ha vashiány sincs, nincs vírusfertőzés, esetleg enyhe itp merülhet fel, de csontvelő vizsgálat nem szükséges szerintem. Majd a járvány végeztével lehetne egy kontroll illetve vérből vírus szerológia és h. pylori teszt.

Kérdés: 2020. április 29., 18:42; Megválaszolva: 2020. április 30., 15:26
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Schönlein Henock purpula
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Van teendo?
Vashiányos vérszegénység
Myeloma - probléma