• Trombózis gyanu

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó estét kedves Dr.Úr/Nő 37 éves vagyok. Most született a kislányom aki 1 hónapos. Kértem a nőgyógyászat, hogy írjon fel nekem fogamzásgátló tablettát. Olyat olvastam, hogy a folyamatos szedés tüdő embóliát okoz. Nem szeretnék meghalni még. És félek a gyógyszer szedés miatt. Symicia3mg/0.02 tablettát írták fel. Kérdése az lenne. Mennyire folyásolja be ez a gyógyszer a trombózis gyanúját? Hova kellene mennem vizsgálatra hogy megtudják hajlamos e a szervezetem a trombózis rá. A bal combomon van néhány kisebb visszér de sose fájt. Kérem adjon tanácsot. Köszönöm szépen. Tisztelettel :Anita

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a oac témában

        Kedves Anita! A trombózis veleszületett hajlamait vérvétellel, magánlaborban lehet vizsgálni, vagy hemosztázis szakrendelésen, bár ha nincs rá utaló hajlam nem biztos hogy ott megnézik. A leggyakoribb a Leiden mutáció amit fogamzásgátló szedés előtt érdemes nézni.


        Kérdés: 2020. március 02., 17:44; Megválaszolva: 2020. március 03., 08:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: