Trombózis gyanu

Jó estét kedves Dr.Úr/Nő 37 éves vagyok. Most született a kislányom aki 1 hónapos. Kértem a nőgyógyászat, hogy írjon fel nekem fogamzásgátló tablettát. Olyat olvastam, hogy a folyamatos szedés tüdő embóliát okoz. Nem szeretnék meghalni még. És félek a gyógyszer szedés miatt. Symicia3mg/0.02 tablettát írták fel. Kérdése az lenne. Mennyire folyásolja be ez a gyógyszer a trombózis gyanúját? Hova kellene mennem vizsgálatra hogy megtudják hajlamos e a szervezetem a trombózis rá. A bal combomon van néhány kisebb visszér de sose fájt. Kérem adjon tanácsot. Köszönöm szépen. Tisztelettel: Anita

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza oac témában

Kedves Anita!

A trombózis veleszületett hajlamait vérvétellel, magánlaborban lehet vizsgálni, vagy hemosztázis szakrendelésen, bár ha nincs rá utaló hajlam nem biztos hogy ott megnézik. A leggyakoribb a Leiden mutáció amit fogamzásgátló szedés előtt érdemes nézni.

Kérdés: 2020. március 02., 17:44; Megválaszolva: 2020. március 03., 08:55
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Fogamzásgátló-Trombózis hajlam?
Tisztelt Doktornő,Doktor Úr! 31 éves nő vagyok,jó ideje küzdök PCOS-sel,főleg elhúzódó menstruációval,mivel nem igazán segített semmi,ezért...
Fogamzásgátló szedése MTHFR gén...
Hematológia vérképem
A vérképemen High érték van ezeknél: asca igg eliza 27, béta2 gpi at igg cia 36, cardiolipidin ell.at igg cia 22, RF-iga, ez 60, és RF-igm 14. Mennyire...
Magvas vvt
Emelkedett vas és...