• Rossz vérkép

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Crohn-betegségem van, emiatt 2-3 havonta vérvételre kell járnom. 1 éve a vérképemben minden alkalommal emelkedett a vörösvérsejt, hemoglobin és hematokrit szám (utolsó alkalommal 6,4 t/l, 184 g/l, és 0,57 l/l voltak ezek az értékek). A vérképem minden más értéke a normális tartományba esik. Egy évvel ezelőtt voltam hematológiai szakrendelésen, ahol tüdőgyógyászati vizsgálatot kértek, valamint JAK2 vizsgálatot, illetve mellkasi-, hasi-, és kismedencei CT-t. Minden vizsgálat eredménye negatív lett. Dohányozni nem dohányzom, elég folyadékot iszom, ezek nem okozhatják az eltérést. A kérdésem az lenne, hogy mi okozhatja ezt az eltérést, kell-e foglalkoznom vele, illetve ha visszamegyek a hematológiára, milyen további vizsgálatokra és kezelésre számíthatok? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a jak2 témában

        Kedves Kérdező! Elméletileg teljes mértékben megnézték. Csontvelő vizsgálat nem volt, de az nem is indokolt szerintem. Kontrollra vissza lehetne menni, hogy szem előtt legyen, de különösebbre nem számítanék.


        Kérdés: 2020. január 11., 14:25; Megválaszolva: 2020. január 11., 17:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.