• Gyógyszerszedés mellékhatásai

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Azért keresem meg levelemmel, mert nem tudok hová fordulni. 47 éves női beteg vagyok. A problémám, hogy beveszem az adott gyógyszert amit az orvos felír, és nem gyógyít, hanem csak a mellékhatások jönnek elő. Aztán az orvossal próbálkozunk másikkal(többel), de csak az erős mellékhatárok, mint hátfájás, mellkasnyomás, fejnyomás, karzsibbadás, gyomorfájás(mert már ez is van).jelentkezik. Szorongásos beteg vagyok, de nem lehet mindent erre fogni szerintem, mert a szorongásosok is be tudnak venni, sőt a pánikosok is gyógyszert. Savlekötőt kellene szednem a gyomrom miatt, végig próbáltam, de a mellékhatás jelentkezik. Mindig reménykedem, hiszem étkeznem kell, és így nagyon nehezen megy, eléggé lefogytam, és az étkezések után fáj a gyomrom.Sajnos az antidepresszánsokat sem tudom szedni, mert az egyik próbálkozás után kijött a gyomorfájás, valamint előtte is erős mellékhatások jöttek ki. Relaxálok, már amikor sikerül, pszichológushoz is járok, minden jó tanácsot megfogadtam (lekötöttem magam, sétáltam, stb), most csökkentek ezek a dolgok, mert gyengének is érzem magam. Igazából azért kerestem, hogy van-e valami ötlete, hogy a gyógyszerek miért nem gyógyítanak (beleértve pl. nurofent, algoflexet, cerucal, antibiotikumok, stb), mi történhetett a szervezetemmel. A háziorvos szerint nem vagyok auto-immun beteg, most csináltak ellenanyag viszgálatot, ami negatív lett. A laborom nem lett nagyon jó,a hemaglobin 92, de mikor 120 volt is meg volt a mellékhatás. Az orvosok közepesnek mondják. Most 4x1 mg rivotrilt még be tudok szedni, de vagy segít egy kicsit vagy nem annyira (de még jó hogy ez bemegy). Családom nem érti, hogy nekik valamit felírnak, és beszedik különösebb hatás nélkül, és én nem tudom ezt megtenni. Hová lehetne fordulni, tudna e valakit ajánlani, akire nem kell hónapokat várni? Mi lehet ez? Milyen vizsgálatot csináltassak?Gyógynövényekkel (kis svéd keserű, alkohol nélkül), de ott is nagyon kellemetlen érzés volt. Tudom, hogy nagyon elfoglalt, de azért várom nagyon válaszát(hátha pozitív lesz). köszönettel:

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a gyógyszerek témában

        Kedves Kérdező! A vérszegénység okát egyrészt nem tudom tisztázták-e. Ez az első. A fent leírt panaszok azért elég szerteágazóak, vannak akik érzékenyek gyógyszerekre, ez gyakran szorongásos betegeknél gyakoribb. Ez tény. Azért ilyeneket h hátfájás nem szoktak csinálni. A gyomorfájdalom miatt valamilyen bevonót érdemes használni, mint pl Gaviscon. Ezen kívül a többit ilyenkor sajnos ki kell kísérletezni, hogy mit bír el. Vizsgálatot a vérszegénység és gyomorfájdalom irányában érdemes csináltatni (nőgyógyász, belgyógyász v gastroenterológus)


        Kérdés: 2019. október 27., 14:15; Megválaszolva: 2019. október 28., 08:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.