• B12 hiány vérszegénység nélkül

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Vérszegénység gyanúja miatt csináltattam vérvételt. Az alábbi értékek lettek csillagosak, ezeken kívül minden értékem a referencia tartományon belül van. B12 vitamin: 112 Ref: 133-675 VVT: 5,2 Ref: 4,0-5,2 Hematokrit: 0,46 Ref: 0,36-0,45 Furcsának találom, hogy ugyan alacsony a B12 szintem, a VVT és a hematokrit mégis felső határértéken/a felett van. Ha elkezdek B12-t szedni, az nem fogja még inkább megemelni ezeket az értékeket? A B12 hiány tüneteit kifejezetten érzem magamon: fáradékonyság, légszomj, szorongás. Illetve vissza-visszatérő bal bordaív alatti fájdalmat is tapasztalok az utóbbi időben. Ez összefüggésben állhat a B12 hiánnyal? Pár hónapja csináltak hasi ultrahangot, amin semmi elváltozást nem találtak. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a b12 témában

        Kedves Kérdező! Első körben de igen, elég szedni B12 tablettá és 2-3 hónap múlva kontrollálni az eredményt. Ha gyomorpanasz is van akkor pedig esetleg egy gyomortükrözésen gondolkodni, nem társulnak e.


        Kérdés: 2019. szeptember 17., 12:59; Megválaszolva: 2019. szeptember 18., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)