• Vérszegénység?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Hashimoto és Sjögren betegségek miatt laborkontrol készült. Részletes teljes vérkép és immun elfo, valamint beta2-mikroglobulin. A vérképet mellékelem, azon van csak eltérés az elfo és a mikroglobulin is hibátlan. Magánrendelésben nagyon felületesen csak annyi tájékoztatást kaptam, hogy látszik, hogy van immunbetegségem, mert van vérszegénységem. Ezt nem értem, minden a meghatározott határértéken belül van, a vas is jó. (Retikulocitát most nem néztek de két hónapja igen es az is OK volt.) Rá is kérdeztem az orvosnál, hogy dehát minden értek jó, de elengedte a füle mellett. Azóta utanáolvastam, mert nagyon felidegesített a dolog, és megtudtam, hogy van olyan vérszegenyseg, amikor jó az MCH es az MCV is, de gondolom más értékeknek csak ki kell terniük a határértekből, hogy ki lehessen mondani a vérszegenyseget nem? Vagy már ilyen alapon egy negatív eredménynek sem örülhet az ember? Gondolom nem kell feltétlenül a megadott intervallumok közepén lenniük az értékeknek. Szeretném tudni, hogy teljesen normális értékek mellett akkor vérszegény vagyok-e, vagy sem a laborom alapján. Kérem nyugtasson meg, hogy ez egy negatív vérkép. Amúgy semmi tünetem nincs, ami erre utalna. Válaszat előre is nagyon szépen köszönöm. Tisztelettel: Krisztina

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a anémia témában

        Kedves Krisztina! Egyáltalán nincs vérszegénység. Jól látja, minden érték jó, hgb 115 alatt beszélünk nőknél vérszegénységről. A vérképe rendben. Ezzel nincs teendő. Nem tudom miért hangozhatott ez el.


        Kérdés: 2019. augusztus 17., 02:18; Megválaszolva: 2019. augusztus 19., 10:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)