• HGB szint, CML,TFR

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktornő! 28 éves CML-es beteg vagyok. 7,5 évig imatinibet szedtem, 8 hónapja nem szedek gyógyszert, azóta a PCR-em 0,000-ról nem mozdul. Viszont a gyógyszer leállás után feltűnően magasabb lett a hemoglobin szintem. A többi érték rendben szokott lenni. 130 g/L tájékán mozgott mindig, a gyógyszer leállítása óta viszont a felső határt súrolja. A kérdésem az lenne, hogy ez normálisnak számít-e? Lehet-e valami gond? A hematológusom csak legyint rá. Picit aggódom.(Nem dohányzom, és a sportot sem viszem túlzásba.) A másik kérdés is ezzel kapcsolatos. Ön szerint ilyen vérképpel szedhetek-e B-vitamin tartalmú étrendkiegészítőt, vagy inkább hanyagoljam? Legutóbbi leletem: FVS: 9,46 VVT:5,10 HGB:157 HTC:0.470 MCV:92.6 MCH:30.8 MCHC:332 RDW:12.8 THR:279 MPV:8.1 PDW:58.0 NEUT°%:70.4 LYMP%:22.1 MONO%:3.9 EOS%:1.0 BASO%:0.4 LUC%:2.2 LYMP#:2.09 MONO#:0.37 EOS#:0.09 BASO#:0.04 LUC#:0.21 NEUT#:6.66 MPXI:8.3 LI:2.17 Válaszát előre is köszönöm! Melinda

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a cml témában

        Kedves Melinda! A vérkép teljesen jó, belefér, hogy magasabb ilyenkor a hgb, de ez nem kóros. Szedhet B vitamin kiegészítőt is.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 15., 21:29; Megválaszolva: 2019. július 16., 08:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: