• eredmény értékelése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Címzett! A mellékelten csatolt véreredmény értékelésére vagyok kíváncsi.Nézettem folsavat, mg,agyalapi mirigy hormonjait, kortizolt, prolaktint, minden értékem megfelelő. Viszont alacsonyabb lett a trombocita számom, azt szeretném megtudni, hogy ez mennyire baj.. a tavalyi vérképet megnézve, szintúgy ennyi volt, most 2-vel több. Amit szeretnék Ön felé jelezni, hogy a vérvétel a menstruációt követő 6. napon történt, és kiskorom óta a menstruációs vérzésem erősnek mondható. Illetve egy fél éve a májamon észre vettek egy hemangiómat (szolíd képlet 16 mm), és a bal vese felső pólusában egy angiomiolipomát (szolíd képlet 12 mm), ami a doktor úr szerint vagy velem született, vagy gyógyszer okozhatta.. Szeretném jelezni, hogy hashimotom van. Nagyon megijedtem, tanácsát szeretném kérni. Köszönettel és Tisztelettel: Marianna

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a thr témában

        KEdves Kérdező! A fehérvérsejt is alacsonyabb. Nézze meg ennek a múlt évi eredményét is. Májciszta és menszesz nem függ össze ezekkel. Nem extrémek az eltérések, de érdemes hosszútávon biztonság kedvéért kizárni háttérben álló betegséget. Javasolt 3 hónap múlva ismételni, mert lehet egy fertőzés okozza. Ha akkor is alacsonyabbak akkor vírus szerológia, autoimmun betegség kizárása javasolt. Ha azok negatívak, hematológushoz menjen el.


        Kérdés: 2019. július 06., 18:19; Megválaszolva: 2019. július 08., 16:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: