• Nyirokcsomó-megnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Február végén, az akkori felső légúti megbetegedésem ideje alatt figyelmes lettem egy nyaki tájékon, jobb kulcscsonttól nem messze elhelyezkedő megnagyobbodott nyirokcsomóra. Mozgatható, fájdalmatlan, a méretét nagyjából másfél centire saccolom, nem látható, csak tapintható. Nem nőtt, de nem is zsugorodott az elmúlt két és fél hónapban. Ezen kívül régebb óta érzek két nehezebben kivehető, kisebb, keményebb, immobilis kitüremkedést; az egyiket a nyakam jobboldalán, a másikat a nyakam hátsó részén (balra). Márciusban fordultam háziorvoshoz a problémával, ő laborba küldött, és mivel a vvt-süllyedésemet (16 mm/óra) és a fehérvérsejtszámomat (6,23 G/l) rendben találta, nem látta indokoltnak a kivizsgálás folytatását. Azóta minden változatlan, engem pedig aggaszt a helyzet. A limfóma jellegzetes tüneteit (éjszakai izzadás, bőrviszketés, indokolatlan hőemelkedés stb.) jelenleg nem produkálom. Van félnivalóm? Mi minden húzódhat meg potenciálisan a háttérben? Tehetek valamit az alaposabb átvizsgálás érdekében anélkül, hogy magánorvost kellene felkeresnem? Előre is köszönöm a választ.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyaki lgl témában

        Kedves Kérdező! Szerintem menjen el egy nyaki ultrahangra (ha nehéz háziorvosi segítséggel intézni akár magán úton), az remélhetőleg választ ad a kérdésre.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 03., 16:41; Megválaszolva: 2019. május 06., 11:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: