• Limfóma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Úr! Másfél hónapja találtam.egy csomót a nyakamon, de nem fájt így nem foglalkoztam vele. Pár hete, iszonyatosan elkezdett viszketni a nyakam, és akkor vettem észre, hogy a csomó a nyakam bal oldalán sokkal nagyobb lett. Voltam orvosnál, nyaki ultrahangom, vérvételen. A nyaki Uh szerint majdnem 5 cm és cisztát találtak, plusz 4 db megnagyobbodott nyirokcsomot.kb 2 cm esek. Volt aspirációs citológiai mintavetel a cisztáboo, amiben találtál, histiocyter, apoptoticus, limfoid elemeket is. Ezzel elküldek a hematológiára amire jövőhét re kaptam időpontot. Limfómára gyanakodnak. Fájdalmam nincs, beteg nem voltam legalább fél éve. Viszont kB egy hónap alatt fogytam 6,7 kilót.A kérdésem az lenne,hogy ezek az eredmények Limfómára utalhatnak tényleg? Nagyon szépen köszönöm a válaszát

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyaki lgl témában

        KEdves Kérdező! Nem tudom a nyirokcsomót feltehetően nem vizsgálták. Fontos azok ultrahang szerkezete milyen, illetve a labor is, de igen, meg kell nézni feltétlenül.


        Kérdés: 2019. április 26., 11:32; Megválaszolva: 2019. április 29., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)