• Bevérzések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktornő! Pár (2-3)éve kb 20 centis szakaszon pontszerrü bevérzések vannak az alkaromon. Csatoltam a képet. Ön szerint ez értágulat vagy bevérzés? Azért kezdett el aggasztani mert mintha sűrűsödött volna és pirosabb is lenne. Leukemia gyanúm miatt már irtam Önnek (9-re emelkedett fehérvérsejt) azt irta hogy a vérképem rendben van. De elküldöm mégegyszer, mert nem tudom az eredmények között van-e véralvadásra vonatkozó adat? Ha nincs leukémiám és véralvadási zavarom, mi lehet ez? Kell-e aggódnom miatta? Vérképem: Vörösvérsejt süllyedés 8 mm/h 0 - 25 GOT 20 U/L 3 - 35 GPT 11 U/L 3 - 35 Gamma GT 13 U/L - 38 Alkalikus foszfatáz 100 U/L 30 - 120 Össz.bilirubin 13, 6 µmol/L 5, 0 - 21, 0 Amiláz 76 U/L 28 - 100 Lipáz 30 U/L 13 - 60 Karbamid 3, 0 mmol/L 2, 8 - 7, 2 Kreatinin 67, 0 µmol/L 49, 0 - 90, 0 eGFR (ml/p./1.73 m^2) >60 60, 0 - Húgysav 257 µmol/L 155 - 357 Glükóz 4, 7 mmol/L 3, 7 - 6, 0 Koleszterin 4, 80 mmol/L 2, 60 - 5, 20 Trigliceridek 1, 63 mmol/L 0, 70 - 2, 25 HDL koleszterin 1, 25 mmol/L 1, 17 - 3, 60 LDL koleszterin (számított) 2, 81 mmol/L 1, 10 - 3, 30 Vérkép Fehérvérsejt 9, 1 Giga/L 4, 5 - 11, 0 Neutrofil 4, 32 Giga/L 1, 80 - 7, 70 Limfocita 3, 84 Giga/L 1, 00 - 5, 00 Monocita 0, 62 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 17 Giga/L 0, 00 - 0, 45 Bazofil 0, 10 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 47, 70 % 45, 00 - 70, 00 Limfocita 42, 40 % 20, 00 - 45, 00 Monocita 6, 90 % 0, 00 - 10, 00 Eozinofil 1, 90 % 0, 00 - 4, 00 Bazofil 1, 10 % * 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 4, 6 Tera/L 4, 0 - 5, 2 Hemoglobin 141 g/L 120 - 150 Hematokrit 0, 40 L/L 0, 36 - 0, 45 MCV 88, 2 fl 81, 0 - 100, 0 MCH 30, 9 pg 26, 0 - 34, 0 MCHC 350 g/L 310 - 360 RDW-SD 40, 9 fl 37, 0 - 54, 0 Trombocita 328 Giga/L 150 - 400 MPV 12, 0 fl 9, 0 - 13, 0

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vérzés témában

        KEdves Kérdező! Véralvadás irányában hemosztázis labor vizsgálat szükséges, kizárni bármi vérzékenységet. A fenti labor hibátlan.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Kérdés: 2019. február 06., 16:07; Megválaszolva: 2019. február 09., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktorno! Nagyon felek, hogy agydaganatom van. Aprilisban mar volt ilyen felelmem, akkor csinaltattam nativ koponya ct es mr felvetelt, mindketto negativ lett. Keszult baep viszgalat is, ami szinten negativ.2 neurologus is negativot velemenyezett....
        Tisztelt Doktornő! Kérem legyen szíves megnézni a mellékletben található leletemet! 30 hetes terhes vagyok! 2016 óta magas a vas a szervezetemben,ezzel járok már több mint 1éve hepatológiára! Ez mostanra lecsökkent a terhesség miatt! De...
        A segítségüket kérem az alábbiakban, párom kb. fél hónapja észre vett a combhajlat- lágyéki részen két duzzanatot (ami a vizsgálat alapján három). Volt urológián ott nem találtak semmit, vérvételen is aminek jók az eredményei....
        Tisztelt Doktornő! 27 éves nő vagyok, a laboreredményemben eltérés mutatkozik a transzferrin (1,8 g/l; ref.: 2,0-3,6) és a transzferrin telítettség (64 %; ref.: 15-45 %) értékeiben. Határértéken belül van a vas (29,2 nmol/l; ref.: 10,7-32,2)...
        Üdvözlöm! Szülés után volt alkalmam megcsináltatni egy trombózis panel tesztet, mert szeretnék újra fogamzásgátló tablettát szedni. Az eredménnyel kapcsolatban az lenne a kérdésem hogy van valami teendőm vagy ez így normális és...
        Kedves Doktornő! Azt szeretném kérdezni, hogy ha a vérképben az RDW-SD kicsit alacsony (36,2 fl), de mellette jó a vörösvérsejtszám a fehérvérsejtszám, Hemoglobin, Hematokrit, MCV, MCH, MCHC, Trombocitaszám, és az MPV is és minden egyéb...
        Tisztelt Doktornő! Kislányomnak visszatérő orrvérzés miatt kértünk laborvizsgálatot. Fül-orr gégészeti vizsgálat negatív. Megfázásos időszakban jön elő, van hogy napi 2-3x, később hetente 2-3 alkalommal szokott vérezni az orra. Más...
        Kedves Doktornő! Vérszegénység gyanúja miatt csináltattam vérvételt. Az alábbi értékek lettek csillagosak, ezeken kívül minden értékem a referencia tartományon belül van. B12 vitamin: 112 Ref: 133-675 VVT: 5,2 Ref: 4,0-5,2 Hematokrit:...
        Kedves Doktornő! Már máskor is segített nekem a mindig nagyon egyértelmű válaszaival, amit nagyon köszönök. A tarkóm bal oldalán van egy nyirokcsomó, ami 10 évvel ezelőtt kb 3 hónapig fájdalmatlanul duzzadt (1,6mm) volt, a heamatológus...
        Kedves Doktorno! Lehet, hogy ez nem az On szamterulete, de bizom benne hogy fog tudni nekem valaszolni. Tegnap vettem eszre a labszarcsontomnal egy kis dudort. Enyhen elmozgathatonak talalom, nem kokemeny. Nyomasra enyhen faj, olyan errzes mint amikor az...