• Bevérzések

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves doktornő! Pár (2-3)éve kb 20 centis szakaszon pontszerrü bevérzések vannak az alkaromon. Csatoltam a képet. Ön szerint ez értágulat vagy bevérzés? Azért kezdett el aggasztani mert mintha sűrűsödött volna és pirosabb is lenne. Leukemia gyanúm miatt már irtam Önnek (9-re emelkedett fehérvérsejt) azt irta hogy a vérképem rendben van. De elküldöm mégegyszer, mert nem tudom az eredmények között van-e véralvadásra vonatkozó adat? Ha nincs leukémiám és véralvadási zavarom, mi lehet ez? Kell-e aggódnom miatta? Vérképem: Vörösvérsejt süllyedés 8 mm/h 0 - 25 GOT 20 U/L 3 - 35 GPT 11 U/L 3 - 35 Gamma GT 13 U/L - 38 Alkalikus foszfatáz 100 U/L 30 - 120 Össz.bilirubin 13, 6 µmol/L 5, 0 - 21, 0 Amiláz 76 U/L 28 - 100 Lipáz 30 U/L 13 - 60 Karbamid 3, 0 mmol/L 2, 8 - 7, 2 Kreatinin 67, 0 µmol/L 49, 0 - 90, 0 eGFR (ml/p./1.73 m^2) >60 60, 0 - Húgysav 257 µmol/L 155 - 357 Glükóz 4, 7 mmol/L 3, 7 - 6, 0 Koleszterin 4, 80 mmol/L 2, 60 - 5, 20 Trigliceridek 1, 63 mmol/L 0, 70 - 2, 25 HDL koleszterin 1, 25 mmol/L 1, 17 - 3, 60 LDL koleszterin (számított) 2, 81 mmol/L 1, 10 - 3, 30 Vérkép Fehérvérsejt 9, 1 Giga/L 4, 5 - 11, 0 Neutrofil 4, 32 Giga/L 1, 80 - 7, 70 Limfocita 3, 84 Giga/L 1, 00 - 5, 00 Monocita 0, 62 Giga/L 0, 00 - 0, 80 Eozinofil 0, 17 Giga/L 0, 00 - 0, 45 Bazofil 0, 10 Giga/L 0, 00 - 0, 20 Neutrofil 47, 70 % 45, 00 - 70, 00 Limfocita 42, 40 % 20, 00 - 45, 00 Monocita 6, 90 % 0, 00 - 10, 00 Eozinofil 1, 90 % 0, 00 - 4, 00 Bazofil 1, 10 % * 0, 00 - 1, 00 Vörösvérsejt 4, 6 Tera/L 4, 0 - 5, 2 Hemoglobin 141 g/L 120 - 150 Hematokrit 0, 40 L/L 0, 36 - 0, 45 MCV 88, 2 fl 81, 0 - 100, 0 MCH 30, 9 pg 26, 0 - 34, 0 MCHC 350 g/L 310 - 360 RDW-SD 40, 9 fl 37, 0 - 54, 0 Trombocita 328 Giga/L 150 - 400 MPV 12, 0 fl 9, 0 - 13, 0

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a vérzés témában

        KEdves Kérdező! Véralvadás irányában hemosztázis labor vizsgálat szükséges, kizárni bármi vérzékenységet. A fenti labor hibátlan.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 06., 16:07; Megválaszolva: 2019. február 09., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! Köszönöm előző válaszát,melyben a HGB értékemről kérdeztem. Közben megkaptam a legfrissebb vérképemet, amiben már elég sok eltérés van. Lehet túlaggódom,de szeretném kikérni a véleményét. Aggódom, és nem...
        Tisztelt Doktornő! 28 éves CML-es beteg vagyok. 7,5 évig imatinibet szedtem, 8 hónapja nem szedek gyógyszert, azóta a PCR-em 0,000-ról nem mozdul. Viszont a gyógyszer leállás után feltűnően magasabb lett a hemoglobin szintem. A többi érték...
        Tisztelt Doktornő! 45 éves férfi vagyok. 2006-ban átestem EBV CMV fertőzésen, mely fertőzések óta a vérképem minden egyes vizsgált alkalommal (évente legalább egyszer történik vérvétel) relatív, mérsékelt limfocitózisra utaló képet...
        Kedves Dr.Nő! Kisfiam vérképén eltérés van,értékelésében kérném segítségét. Eltérés: NRBC 0,1% Absz.Lymphocyta 1.990 G/l Lymphocyta 29% Eosinophil 17% Absz.Eosinophil 1,210 G/L MCH 26.6 pg RDW-SD 35.9 fl A többi értéke jó. CRP...
        Üdvözlöm.a proplémám a következő:kb 1,5honapja érzékenyek és néha fájnak a nyirokcsomóim a lágyék,hónalj,és nyaki régiókban mind a két oldalt,ez a fájdalom,érzékenység változó.a háziorvos vérképet csináltatott ami teljesen...
        Tisztelt Címzett! A mellékelten csatolt véreredmény értékelésére vagyok kíváncsi.Nézettem folsavat, mg,agyalapi mirigy hormonjait, kortizolt, prolaktint, minden értékem megfelelő. Viszont alacsonyabb lett a trombocita számom, azt szeretném...
        Kedves Doktornő! A fülem mögött kisebb csomók lettek, mivel nem fájt nem foglalkoztam vele! De most nagyon megijedtem, mert a hajam rettenetesen kezdett hullani, a fejbőröm viszket és időnként valami sárgás folyadék is jön a fejemből!...
        Kedves Doktornő! Vannak autoimmun betegségeim (hashimoto, sjögren), ezek miatt eléggé félek a limfómától, mert tudom, hogy megnő az esély erre ezeknél a betegségeknél. Nemrég észrevettem, hogy a bal fülem mögötti csonton egy pici csomó...
        Kedves Doktornő! 2017 júniusában mélyvénás trombózissal kerültem kórházba. Egy hét után találtak egy másik trombózist is, így végül bal oldalon térdtől hasközépig terjedő, jobb oldalon pedig a combtő szakaszában találtak...
        Tisztelt Doktornő! Kislányom vérvételi eredménye több eltérést mutat. Kérem számunkra érthetővé tenni az eltérés okát, és mi a teendő ebben az esetben? Köszönöm szépen megtisztelő válaszát! K.É.