• Nyirokcsomó

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves doktornő! Olyan problémám van, hogy akárhányszor megnagyobbodik egy nyirokcsomó a nyakamon, rögtön azt hiszem, hogy limfómám van. Azt szeretném kérdezni, hogy milyen gyakran kellene csináltatnom nyaki ultrahangot ahhoz, hogy megbizonyodhassak róla hogy nem vagyok beteg? Általában mennyi ideig lappang a limfóma amíg elkezd tapintható nyirokcsomókat produkálni? Meddig lehet érvényes egy UH lelet? Utoljára 4 hónapja voltam, akkor csak reaktívokat találtak. Ha a 4 hónappal ezelőtti negatív volt, akkor jelenleg valószínűsíthető, hogy nincs limfómám? Ugyanis most megint tapintható egy nyirokcsomó kicsivel az állcsúcsom mögött. A háziorvosom megtapintotta, és szerint azért mert kicsit be van gyulladva a torkom. De úgy tudom hogy gyulladás esetén fájnia kellene a nyirokcsomónak? Az enyém nem fáj, inkább a bőr érzékeny felette kicsit. Egyéb tünetem annyi, hogy mostanában viszket a bőröm, és volt pár csalánkiütésszerű kiütés a bőrömön. Egyébként a nyakamnál, a duzzadt nyirokcsomó felett is volt ilyen kiütés. Esetleg okozhatta az is a nyirokcsomót? Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyaki lgl témában

        Kedves Kérdező! Az egyértelműen reaktív nyirokcsomót nem kell követni. A nyakon általában gyakran van, nem nem feltétlenül fájdalmas. Szerintem háziorvosnál vírus szerológia vérvizsgálat kellene, vagy esetleg fog, fül-orr-gégészeti (mandula? ) góc irányában megnézni. Nem gondolnék limfómára.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 27., 10:10; Megválaszolva: 2018. november 27., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: