• Lehet limfóma?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves doktornő! Van egy kidudorodó nyirokcsomóm a nyakam hátsó részén kicsit több mint egy éve. Többször is voltam vele ultrahangon, legutoljára 4 hónapja, mindig azt mondták hogy reaktív. Egy magamfajta hipochondernek azonban mindig maradnak kétségei. Az utóbbi két napban elég sűrűn hirtelen jelentkező, idegzsába-szerű szúró, görcsös fájdalmat érzek körülötte, ami 1-2 percig tart kb. óránként félóránként jelentkezik. Nem tudom pontosan hogy konkrétan a nyirokcsómó fáj-e vagy a nyakam (igaz, hogy a nyirokcsomótól távol a nyakam alsó részén és a másik oldalt is éreztem pár kisebb szúró érzést). Ön szerint kell aggódnom? Ez lehet limfóma tünet? Nézessem meg újra a nyirokcsómót? Vagy esetleg stressz, kialvatlanság okozhatja? Köszönöm válaszát.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lgl témában

        Kedves Kérdező! Nem lehet. Ha reaktív a szerkezete, az jóindulatú. Emellett sem fájdalmat sem zsibbadást nem okozhat sem rossz sem jóindulat esetén sem. NYakon gyakran van akár láncszerűen is nyirokcsomó, elsősorban fertőzés miatt. Ha kisebb ultrahang szerint mint 2 cm az is jóindulat mellett szól. Háziorvosnál szerológiai vérvételt lehet csinálni van e valamilyen elhúzódó fertőzés

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 21., 22:29; Megválaszolva: 2018. november 22., 22:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben: