• laborlelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Laborleletem értelmezéséhez szeretnék segítséget kérni. Augusztusban rutin ellenőrzésen alacsony volt a trombocita számom (124). Szájsebészeti műtét miatt orvosom új laborvizsgálatot javasolt. (elhúzódó v nehezen elállítható vérzéstől tartott) A trombocita most 184 (ref: 150-450), protrombin idő 7, 4 (ref: 7, 7-9, 7), PT INR 0, 91 (ref: 0, 8-1, 2). A kapott értékek alapján várható gond a húzásnál? Jól sejtem, hogy az alacsony protrombin idő fokozott alvadékonyságra utal? Van ennek a kis eltérésnek jelentősége? A limfocita% 20 (Ref: 25-40), a másik limfocita érték normális, MCV 97 (ref: 80-96). A hematológiai értékekből minden más jó. Ezeknek az eltéréseknek van jelentősége? Köszönettel, kérdező

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a protrombin idő témában

        Kedves Kérdező! Egyik értékkel sincs teendő. Nem is értem, 124-es thr számnál hogy tarthattak vérzéstől, de persze inkább fő az óvatosság. A protrombin idő sem fog természetesen gondot okozni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 19., 22:04; Megválaszolva: 2018. október 22., 21:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: