Mit kell tennem a helyes értékért?

Tisztelt Doktor Nő! Vérvételen voltam újfent s a laboreredménynél két tétel nem hagy nyugodni. MCV 96.00 ref. tart. 82-95 MCH 2.02 ref. tart. 1.70-2.00. Tudom, hogy ez nagyon kicsi eltérés, de ez minden vérvételnél eltérést mutat. Hogyan lehetne ezt az értéket a normális tartományba hozni? B12+ Folsav? Köszönettel várom válaszát, Üdvözlettel: Stengetz

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza mcv témában

Kedves Levélíró!

Egyáltalán semmi teendő, nem tekinthető kórosnak az eredmény. Én még B12, fólsavat sem kérnénk, pár hónap múlva meg lehet kontrollálni az eredményeket, de nem hinném hogy bármi baj lenne.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2016. április 23., 11:04; Megválaszolva: 2016. április 23., 18:11
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vérképpel kapcsolatos kérdés
Tisztelt Doktornő! Nemrég érkezett meg a vérvételi eredményem, ahol 4 helyen is eltérés tapasztalható. Az okok, amiért vérvételre mentem:...
Mit jelent a labor eredmény?
Jó napot kivánok! A kislányomnak volt 1.5 hónapja térdsérülése de ultrahang és rögen nem mutatog semit , most voltunm mr vizsgálaton eredmény még...
Emelkedett vörösvérsejt szám
Tisztelt Doktornő! A kislányom vérvételi leleteiről lenne szó. Nyugtalanít, hogy évről évre magasabb vörösvérsejtszámokat mutatnak a...
Emelkedett vörösvérsejt szám
Tisztelt Doktornő! A kislányom vérvételi leleteiről lenne szó. Nyugtalanít, hogy évről évre magasabb vörösvérsejtszámokat mutatnak a...
Neutrofil gond
Kedves Doktornő! Minden évben csináltatok vérkép vizsgálatot a biztonság kedvéért. 2021-ig teljesen rendben voltak a fehérvérsejteim (Fvs 5-6...